Son bir haftada neler oldu?

Trabzon’da son bir haftada neler oldu?

İşte Trabzon'un bir haftalık asayiş raporu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan operasyonlarda FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda 53 şahıs yakalandı. Yakalanan Şahısların sorguları sonucunda 44’ü serbest bırakılırken, 8 şahsın gözaltı işlemleri devam ediyor. Ayrıca Ankara’da aranan bir şahıs da Trabzon’da yakalanarak gözaltına alındı.

Trabzon genelinde yapılan denetim ve kontrollerde ise toplan 19 bin 222 kişi incelendi. Yapılan incelemelerde 10 Adet Ruhsatsız Tabanca, 4 Adet Kurusıkı tabanca,1 adet Av Tüfeği, Bu tabancalara ait 376 adet mermi, 69,53 Gr. Esrar, 0,8 Gr. Eroin, 2,94 Gr. Skunk,Esrar, 1,04 Gr. Metamfetamin olmak üzere toplam 74,31 Gr. Uyuşturucu madde, 14 Adet Ectasy Hap, 76 Adet Sentetik Ecza olmak üzere toplam 90 adet Uyuşturucu Hap, 336 Lt. Kaçak İçki, 1.263 Adet Kaçak Sigara, Faturasız ve Sevk İrsaliyesiz 120 Kg. Bal, 3 Adet delici-kesici alet ele geçirildi.

Ayrıca; Fuhuşla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 29 T.C vatandaşı bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapıldı, 2 yabancı uyruklu şahıs ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

İşte Trabzon'da son 1 haftada yaşanan diğer asayiş olayları: 

1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 4 konaklama tesisi hakkında yasal işlem başlatılarak toplam 36.761 TL İdari para cezası uygulandı. Ayrıca aynı kanununa 2. kez muhalefetten dolayı 1 işyeri hakkında kapatılması için yasal işlem başlatıldı.Kumar oynandığı tespit edilen ve Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama suçundan işlem yapılan 2 Oyun Salonu ve 1 Kıraathane olmak üzere toplam 3 işyeri 30 gün faaliyetten men edildi.Ruhsatsız Faaliyet Gösteren 2 Kahvehane, Kapatma Saatine Uymayan 3 Kafe, Ruhsatdışı Faaliyet Gösteren 1 Büfe, çalışanlarına ait kimlik bilgilerini bildirmediğinden dolayı 1 Kafe olmak üzere toplam 7 işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Değişik suçlardan arama kaydı olan (43) şahıs yakalandı,

Kayıp olduğu bildirilen (6) şahıs bulundu,

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 29 şahsa idari işlem yapıldı,

6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Kaçakçılık, Uyuşturucu Madde Satın Almak veya Bulundurmak, Tehdit-Hakaret suçları başta olmak üzere toplam (95) olay aydınlatıldı ve (335) şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı.

Trabzon merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 49 adet park ve bahçelerin denetimi sağlandı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tedbirlerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105