Sonucuna inanamayacaksınız!

Eğer 4 gün boyunca sadece muz tüketirseniz...

Muzun içeriğinin %74'ü sudur. İçeriğinde ayrıca bol miktarda karbonhidrat bulunduran muz tüm gün enerjik kalmanızı sağlıyor. Muz diyeti son zamanlarda oldukça revaçta. Bu diyeti uygulayarak kilo vermek çok kolay. Peki, hızlı kilo verdiren muz diyeti nasıl yapılır? Sizin için muz diyetine dair tüm detayları hazırladık.

Potasyum, B vitamini, magnezyum, sıfır yağ ve kolesterol… Muzun faydaları say say bitmez. Son zamanlarda Japonya'da ünlenen hızlı kilo verdiren muz diyetinden sonra bu faydalara bir tanesi daha eklenmiş oldu. Muz diyeti ile kilo vermek en lezzetli diyet olabilir.Diğer diyetleri uygulamaktan sıkılıp vazgeçiyorsanız muz diyeti tam size göre. Bir yandan hızlıca kilolarınızdan kurtulurken bir yandan da muzdan alacağınız serotonin sayesinde ruh haliniz yükselecek.Muz diyeti ile kilo verenlerin çok olmasına şaşırmamak lazım. Muzdaki enzimler sindirimi hızlandırarak besinlerin emilimini kolaylaştırır.

Muzun içerdiği lifler tokluk hissi yaratarak vücudun yağ yakma hızını arttırır.

SINIRSIZ ENERJİ SAĞLAR
Muz içeriğinin %74'ü sudur. İçeriğinde ayrıca bol miktarda karbonhidrat bulunduran muz tüm gün enerjik kalmanızı sağlıyor.Spora başlamadan önce ve sonrasında sıklıkla muz tüketen sporcuların enerjik kalması bu da beslenme düzenlerine bağlı.Enerjinizin çabuk tükenmesinden şikayetçiyseniz günlük olarak muz tüketimi yapmanız tavsiye edilir.Muz diyeti ile kısa sürede 4 kilo verin Muz diyetini uygulamak oldukça kolay.Gün içinde her öğünde 3 tane muz yiyerek muz diyetini kolay biçimde uygulayabilir ve hızlıca kilo verebilirsiniz.Muzu isterseniz kurutup, isterseniz su ve süt ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

MUZUN FAYDALARI NELERDİR?
İçeriğinde bulundurduğu C vitamini sayesinde güçlü bir antioksidan etkisi de yaratmaktadır. Özellikle kanser türlerine karşı koruyucu ve güçlü olmakla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirir.A vitaminin faydaları arasında gözlerin daha iyi görmesine fayda sağlar. Diş ve diş eti sağlığı konusunda da oldukça etkilidir. Bir muz ise bir insan vücudunun ihtiyacı olan A vitaminin yüzde 2'sini karşılar.İçerisinde suda erime özelliği olan B vitamini bulunur. Orta büyüklükte bir muz günlük B6 vitamininin yüzde 22'sini karşılar. Bu yüzden muz tüketimi B vitamini açısından oldukça önemlidir.

MUZ KABUĞUNUN FAYDALARI
Muz kabuğunun faydalarını daha önce duydunuz mu? Muz'un dışındaki kabuk diye adlandırdığımız posasının faydaları da en az muzun içi kadar önemlidir. Muzun kabuğunun besin değerleri arasında demir, potasyum, B, C ve K vitaminleri vardır.Bu vitaminler insan vücudu için oldukça önemlidir. Ayrıca muzun kabuğunun faydalarını sizler için aşağıda listeledik.

-Bağırsak sağlığını geliştirir

-Görüşünüzü korur

-Kolesterolü düşürür

-Cilt problemlerine iyi gelir

-Kırışıklıkları ve siğilleri azaltır

-Ruh halinizi yükseltir

-İçeriğinde fazla miktarda triptofan içerir.

-Üç gün üst üste günde iki muz kabuğu yemek, vücudunuzun serotonin seviyesini %16 artırır.

-Özellikle sedef hastalığı bulunan kişilerin, sedef olan bölgelere sürmesi önerilir.

MUZ KABUĞU YENİR Mİ?
Muz kabuğu yenilebilir bir gıda maddesidir.Fakat tek zararlı yönü muz kabuğu üzerinde olması muhtemel tarım ve böcek ilaçlarıdır.Muz kabuğunu yeterince iyi yıkarsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.Her ne kadar muzun kendisi kadar lezzetli olmasa da muz kabuğu yenilebilir özelliğe sahiptir.

MUZ KABUĞU DİŞLERİ BEYAZLATIR
Potasyum, magnezyum ve manganez oldukça zengin olan muz kabuğu dişleri beyazlatmada ve diş lekelerinin temizlenmesinde önemli rol oynar.

MUZ KABUĞU UYKU KALİTENİZİ YÜKSELTİR
Mutluluk artırıcı etkiye sahip triptofan ayrıca rahat bir uyku için de gereklidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.