SORUŞTURMA SÜRESİ AZALDI...



Trabzon Adliyesinin 2016 faaliyet raporunda yer alan verilere göre savcılar tarafından yürütülen soruşturmaların ortalama bitirilme süreleri ortaya çıktı. Dolandırıcılık suçları için ortalama 365 gün soruşturma yapılırken 2017 yılında bu süre 126 güne indi. Hakaret, mala zarar verme, taksirle yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme gibi suçların soruşturma süreleri ise ortalama iki haftada tamamlanıyor. Soruşturma aşamasında kasten adam öldürme suçuna karışanlar 122 gün, cinsel istismar suçuna karışanlar ise 116 gün tutuklu kalıyor. En az tutuklu kalanlar ise 7 günle dolandırıcılar.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016 yılı faaliyet raporu verilerine göre savcılar tarafından yürütülen soruşturmaların ortalama bitirilme süreleri de belli oldu. Raporda yer alan “En çok karşılaşılan 20 suç türüne göre soruşturmaların bitirilme süreleri ortalaması” başlığı altında hangi suçların hangi sürede tamamlandığına vurgu yapıldı. Buna göre; 2016 yılında dolandırıcılık suçları için ortalama 365 gün soruşturma yapılırken, 2017 yılında bu süre 126 güne indi. Hakaret, mala zarar verme, taksirle yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme gibi suçların soruşturma süreleri ise sadece iki haftada tamamlanıyor.
SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA SORUŞTURMASI 46 GÜNDE BİTİYOR
Belirlenen 20 suç türüne göre ortalama bitirilme süreleri şöyle: Hakaret (17 gün) , Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (46 gün), Basit Yaralama (12 gün), Tehdit (18 gün), Taksirle yaralama (15 gün), Mala zarar verme (18 gün), Dolandırıcılık (126 gün), Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinden tasarruf (72 gün), Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak (24 gün), Görevi kötüye kullanma (73 gün), Uyuşturucu (35 gün), Resmi belgede sahtecilik (39 gün), Mala zarar vermek (18 gün), Hırsızlık (50 gün), Güveni kötüye kullanma (7 gün), Basit-Yaralama TCK 86/1 (59 gün).
EN AZ TUTUKLU KALANLAR HIRSIZLAR
Savcılık tarafından 2017 yılında tutuklu kalmalarına karar verilen şüphelilerin ortalama tutukluluk süreleri de ortaya çıktı. Ortalama tutukluluk sürelerine göre ise en fazla kasten adam öldürme suçu işleyenler tutuklu kalıyor. Bu suçu işleyenler ortalama 122 gün tutuklu kalabiliyor. En az gün tutuklu kalanlar ise 7 gün ile dolandırıcılar. Cinsel istismar suçu işleyenler ortalama 116 gün tutuklu kalırken, uyuşturucu suçu işleyenler 113 gün, silahlı terör örgütüne üye olmak suçu işleyenler ise 73 gün tutuklu kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.