SÜT FABRİKASI AÇILIYOR...

Maddi sıkıntılar nedeniyle üretimin durdurulduğu Tonya Süt Fabrikası’nın yeniden açılması için düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, fabrikanın yeniden üretime başlayacağı sinyalini verdi.Maddi sorunları neticesinde icra borcu 2 milyar liraya yaklaşan TONYAKOOP Süt Fabrikası yönetimi, bu sıkıntıları aşmak amacıyla fabrikayı kiralamak için ihale duyurusu yaptı; ancak ihaleye giren olmayınca üretim durdurularak fabrikanın kapatılması zorunlu hale geldi. Bu gelişmelerden sonra fabrikaya süt satarak geçinen Tonya halkının mağduriyetinin giderilmesi adına girişimlerde bulunuldu.

SÜTLÜ TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yakupoğlu’nun, “Müstahsil yeterince süt verene kadar geçici olarak durdurma kararı aldık” sözleri ilçede hüsrana neden oldu. Süt fabrikasının kapanmasıyla temel geçim kaynakları olan hayvancılığı sürdürememe riskiyle karşı karşıya kalan Tonya kadını, 44 yıllık fabrikanın üretimi durdurma kararına tepki olarak ürettikleri sütleri fabrika önünde yola döktüler.

CORA: SAHİP ÇIKACAĞIZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın katılımıyla fabrikanın yeniden üretime başlaması için ilçede bir toplantı gerçekleştirildi. Burada konuşan Cora, “Hemşerilerimiz rahat olsun bize güvensin, biz Tonya'nın fabrikasına da sahip çıkacağız” dedi. Toplantıda üretimin başlaması, üreticiye borçların ödenmesi ve fabrikanın hacizden kurtulması için hukuki mücadeleye başvurulacağı kaydedildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105