"Takımda büyük değişiklik yapacağım"

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar B Ligi 3.Grup ikinci maçında karşılaşacağımız Sırbistan mücadelesi öncesinde basın toplantısında konuştu. Şenol Güneş, Sırbıstan maçının zor geçeceğini belirterek,büyük değişiklik yapacağını söyledi.  A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Şenol Güneş ve milli futbolcu Ozan Kabak, mücadele öncesi karşılaşmanın oynanacağı Rajko Mitic Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Yeniden yola çıkıyoruz. Üç günde bir maç oynayacağız.3 günde bir maç yaparken oyuncuların bir yıpranma payı var. Oyuncuları koruyarak,  değişikliği mümkün oldukça yapmak durumundayız. Bu maçlara değer vermediğimiz anlamı taşımaz. Milil takıma çağırdığımız her oyuncu, o takımın direk oyuncusu olmalıdır. Bazen oynadığınız oyunun karşılığını alamayabilirsiniz, ama bu gelecek maçlarda yüzde yüz devam eder diye bir şey yok. Perşembe günkü maçta çok değişiklik yapacağız. Merih 90 dakika ilk defa oynadı. Sağlık olarak sorun yok ama üst üste maç oynarsa ne olur? " diye konuştu.

1-0 kaybedilen Macaristan maçının sorulması üzerine Güneş şunları söyledi: "Macaristan maçı hem oyun olarak hem de sonuç olarak da kötü bir izlenim bıraktı. Biz bu değiliz. Bizim hücumda etkili olmamız gerekirken rakip daha iştahlı ve dikkatli oynadı ve bizden daha fazla pozisyonu girdi. İkinci yarı oyunu dengeledik ama serbest vuruştan gol yedik. 10 ay sonra ilk müsabakayı yaptık. Bazen bazı takımlar daha diri olabiliyor. Takım oyunu olarak da fizik olarak da iyi değildik. Olumsuzlukların fazla olduğu bir maçtı. Bazı oyuncularımızı görme şansımız oldu. Oyun olarak da eksiklerimizi görmüş olduk." UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçında yarın karşılaşacakları rakibi Sırbıstan'ı değerlendiren Şenol Güneş, "Rakibimiz, oyuncu üretebilen bir ülkenin takımı. Aleksic, Başakşehir'de; Ljajic, Beşiktaş'ta, onlar da yetenekli oyuncular. İyi oyuncuları var. Sırbıstan'da üst seviye liglerde 35 oyuncuları var. Bunların toplam değeri 420 milyon Euro. Bizi zor bir maç bekliyor. Onlar da ilk maçta Rusya karşısında etkili oynadılar ancak Rusya maçı 3-1 aldı. Bu tip maçlarda ne olacağı belli olmuyor. Yarın oynayacağımız maçta kendi oyunumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz” .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.