TFF Başkanı Özdemir’in oğlu ve gelini serbest bırakıldı

Ağır ceza mahkemesinin müebbet verdiği isnafın berat ettirdiği Metin İyidil hakkında tekrar yakalama kararı verilmişti. İyidil ile beraber; TFF Başkanı ve Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya da gözaltına alınmıştı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. Metin İyidil tekrar tutuklandı.Eski Korgeneral Metin İyidil ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İyidil hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Öte yandan, Eski EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı olan eski korgeneral Metin İyidil, müteahhit Nihat Özdemir’in kayınbiraderi. Metin İyidil ile beraber; kayınbiraderi TFF Başkanı ve Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir (İyidil'in yeğeni), gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya da gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

Batuhan Özdemir ile Aslı Özdemir'in gözaltına alınma gerekçeleri arasında; Metin İyidil'i "kaçırma" şüphesinin yer aldığı iddia edildi. Batuhan Özdemir ve Aslı Özdemir'in, İyidil ile birlikte aynı evde bulundukları için gözaltına alındıkları öğrenildi.

TUTUKLANDI

Tahliyesine itiraz üzerine gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yargılandığı davada "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılan ve istinaf başvurusunda beraat ve tahliyesine karar verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil bu sabah gözaltına alınmıştı. 

Yeniden hakim karşısına çıkan İyidil'in tutuklanmasına karar verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

HSK, eski Korgeneral Metin İyidil'in darbe girişimi davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi heyeti hakkında inceleme başlattı. Heyetin başka illerde görevlendirildiği öğrenildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), eski Korgeneral Metin İyidil'in darbe girişimi davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi heyetinin görev yerleri değiştirildi.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yargılandığı Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılan Metin İyidil hakkında, beraat ve tahliye kararı veren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesinin başkan ve üyeleri hakkında inceleme başlatıldı.

Teftiş Kurulunca yapılacak inceleme sonucu hazırlanacak müfettiş raporunun ardından heyet hakkında karar verilecek. Teftiş Kurulu, konuyla ilgili bir kusur olup olmadığını inceleyecek. Konunun önemi nedeniyle Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesinin başkan ve üyelerinin başka illerde görevlendirilmelerinin uygun görüldüğü de belirtildi.

YERLERİ BELLİ OLDU

İyidil için tahliye ve beraat kararı veren Dairenin başkanı Çorum'a, 1 üye Eskişehir'e 2 üye de Konya'ya gönderildi...

Anahtar Kelimeler:
FETÖTffAvukatKonyaNihat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.