Tonya süt ayağa kalktı

Trabzon’un Tonya ilçesinde ekonomik sıkıntılar yüzünden kısa bir süre kapanan Tonya Süt ayağa kalktı.

RAPORLAR CORA’YA GİTMİŞTİ

Trabzon’da Tonya tereyağının üretildiği süt fabrikası kapanınca halk, fabrikanın önünde toplanıp tepkilerini ürettikleri sütleri fabrika önünde dökerek göstermişlerdi. Bunun üzerine Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, konunun çözülmesi ve kooperatifin yeniden üretime başlayabilmesi için girişimlerde bulunmuş, kooperatifin düştüğü mali darboğazdan çıkması için ilçe esnafı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler ile bir araya gelmişti.Bu toplantılarda gündeme gelen çözüm önerilerini bir rapor halinde düzenleyerek AK Parti Trabzon Milletvekili ve aynı zamanda Tonyalı olan Salih Cora’ya ulaştırdı.

FABRİKAYI HAREKETE GEÇİRDİ

Tonya Süt'ün yeniden üretime başlaması için AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora tarafından temin edilen kredi ile kooperatifin borçlarının yapılandırılması konusunda harekete geçildi. Kooperatifin kredi borçları yeniden yapılandırılırken, üreticiye birikmiş borcun bir kısmı ödenerek Tonya Süt Fabrikası yeniden üretime başladı. Bu durum geçimini süt üreticiliği ve hayvancılıkla temin eden ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

ANKARA’DA ORTAYA ÇIKTILAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın büyük desteğiyle fabrika eski günlerine yeniden döndü. Milletvekili Cora’nın yakın akrabası olan ve fabrikanın tüm işleriyle uğrayan Avukat Cengizhan Cora, Ankara’daki Trabzon Günleri’nde karşımıza çıktı. Avukat Cora, Trabzon günlerine katılarak saatlerce tezgah başında satış yaptı. Borçları ödemeye devam ettiklerini belirten Cengizhan Cora, fabrikayı ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.