Torununu çöpe attı

 Erzurum'un Pasinler İlçesinde  28 Ağustos 2018'de evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen bebeğini çöpe attığı için tutuklanan Ayten Kağızmanlı (24) ve annesi Fadime Kağızmanlı hakim karşına çıktı. Fadime Kağızmanlı savunmasında "Poşetin ağzını üşümemesi için bağlamıştım" dedi. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'alt soya ve çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istenen Ayten Kağızmanlı ve Fadime Kağızmanlı, hakim karşısına çıktı. Ayten Kağızmanlı, komşusunun akrabası Y.M. ile isteği dışında ilişkiye girip hamile kaldığını ve  hamilele olduğunu geç fark ettiğini söyledi. Ayten Kağızmanlı, "Sancılarım tutunca gece tuvalette doğum yaptım. Annem beni ve bebeği görünce şoke oldu. Babamın bana zarar vereceğini düşündüğümden bebeği poşete koyarak anneme verdim" dedi.

Mahkeme Başkanı Koçer Baltalı'nın "Daha önce anne olmuşsun, doğumdan hemen sonra bebeğin, çıplak ve aç bir şekilde sokağa bırakıldığında ölme ihtimalini ön göremedin mi? Hangi amaçla dışarıya bıraktın? Tek derdin kendini kurtarmak mıydı?" diye sorusuna Kağızmanlı, ailesinden korktuğu için bebeği dışarıya bıraktığını, çok pişman olduğunu söyledi.

Anneanne Fadime Kağızmanlı isei "Kızım beni uyandırdı ve sancısının olduğunu söyledi.Süt içirdim ve yatmaaya gitti. Tuvaletten çıkmayınca yanına gittim. Kapıyı açınca kızım kanlar içerisindeydi, bebeğinde gözleri açıktı.Şaşırdım.  Anne ne olur babam söyleme diye bana çok yalvardı. Dayanamadım. Şokla evden çıktım. Bebeği çöpe atmamı istedi. Ben 'yazık, günah olur, camiye bırakalım' dedim. Camiye gittim, ancak kapısı kapalıydı. Hemen karşısındaki çöp konteynerine bıraktım. İçerisinde karton kutular vardı, onların üzerine koydum" dedi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.