Trabzon'da dolmuşlar yenileniyor... 

Trabzon'da dolmuş araçları yenileniyor.

Trabzon'da dolmuş araçları yenileniyor. Yeni dolmuş sistemiyle vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanırken, hangi marka araç kullanılacağı konusunda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni tip dolmuş sistemi ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında bir markaya ait dolmuş aracı odaya üye şoförlerin incelemesine sundu. Hızırbey mahallesindeki oda binasının önüne çekilen araç dolmuş şoförleri tarafından incelendi.Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, yeni tip dolmuşlar ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek Trabzon vizyonuna yakışır şekilde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Araç markası üzerinde çalışmaların sürdüğünü kriterlere en uygun aracı tercih edeceklerini belirten Usta, "Trabzon vizyonuna yakışır şekilde bir çalışma yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bununla ilgili gerekli kriterleri değerlendireceğiz. Arabanın markası konusunda henüz netleşen bir durum söz konusu değil. Aracın kriterleri bizim için çok önemli. Yakıtı, servis bakım ücreti, amortisman giderleri gibi durumları bakacağız. Şoför esnafı için Trabzon'un coğrafi yapısına en uygun hangi araç ise o araç üzerinde mutabık kalacağız. Belediye başkanımızın da bu yönde çabaları var. Bu arabaları şehrin mobilyaları olarak görüyoruz. O noktada eliminden gelen her şeyi yapacağız. Bu kriterler netleştikten sonra görücüye çıkacak diye düşünüyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim Hakkı ÖZTÜRK 5 yıl önce

Bir dolmuş sahibi olarak öncelikle en azından 2 dolmuşu teke düşürecek bir koltuk sayısına sahip bir alternatif araç olması gerektiğini düşünüyorum. Çukurçayır, Fakülte, Fatih gibi yolcu sorunu olmayan hatlarda bu araçlarla araç yoğunluğu çok çok azaltılır.

banner105