TRABZON DİKKATLİ OLMALI

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı Trabzon’un heyelan riskinin yüksek olduğunu ifade ederek kentin dikkatli olması uyarısında bulundu. Trabzon’da evlerin plansız biçimde yamaçlara kurulduğunu belirten Karslı, “Trabzon’un mikro bölgeleme haritası yoktur. Bu bir an önce yapılmalıdır.” dedi.

HEYELANA KARŞI UYARDI

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, Trabzon’un heyelan riskini konuştu. Heyelanın Trabzon’da sorun olduğuna dikkat çeken Karslı, ”Trabzon deprem açısından geri planda düşünüyoruz ama heyelan açısından yaklaşık 500’ün üzerinde can kaybına neden olduğu 5 binin üzerinde konutun hasar gördüğü bir sürü insanın yerini değiştirdiği halen izlenmekte olan heyelan sorunu da vardır. Biz bütün binalarımızı yapılarımızı yamaçlar üzerine kurduk. Bunu planlı bir şekilde yapmadık. Yer seçimi yapılmadı, imara açıldı. Hepsi sonradan geldi. Trabzon’un mikro bölgeleme haritası yoktur. Nedir mikro bölge haritası; sizin tüm unsurlarınızı tarım dâhil olmak üzere mimari, alt yapı hepsinin planlandığı ve yer tehlikelerinin de ön görülerek uygun alanlar, uygun olmayan alanlar, uygun alana dönüştürülebilecek alanlar gibi sınıflamaları yapılarak planlanan haritalardır. Türkiye’nin bugün gayri safi milli hasılasının yüzde 3’ü ile 7 arasına tekabül eden doğal kaynaklı olaylardan dolayı ekonomik kayıplarımız var. Bunu sadece sel olarak düşünmeyin kaya düşmeleri, yangınlar ve benzeri deprem dâhil olmak üzere bunun önemli bölümünü deprem konusu taşımaktadır. Bu konuda Trabzon’un daha dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
HakanMühendisTMMOB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105