TRABZON KUR’AN’IN BEŞİĞİDİR

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 20 öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Vakfıkebir’de son 9 yılda 61'i hafız, 232 öğrenci eğitim öğretim gördü. Törende konuşan edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Trabzon Kur’an’a beşik, âlimleriyle de ilme ışık olmuştur.” dedi.

TRABZON KUR'AN'A BEŞİK, ÂLİMLERİYLE DE İLME IŞIK OLMUŞTUR

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, 'Barış Pınarı Harekâtı’nı gerçekleştiren kahraman ordumuzun ve Mehmetçiklerimizin zaferi için duada bulundu. Geçmişten bugüne hafızların yetişmesinde gayreti bulunanlara teşekkür eden Albayrak, "Trabzon ilimiz Kur'an'a beşik, yetiştirdiği âlimlerle de ilme ışık olmuştur. Trabzon'da yılda ortalama 500'e yakın hafız-ı kelam yetişmektedir." dedi. Trabzon'da yetişmiş ve Kur'an-a hizmet etmiş bulunan âlimlerden ve hocalardan da övgüyle bahseden Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Kur'an'a hizmet, bugünden kıyamet günü sabahına kadar var olacak bir bayrak yarışıdır. Allah, bu yarışta görev alan herkesten ve tüm hocalarımızdan razı olsun. Anadolu toprakları üzerinde millet varlığımızı devam ettirmede Kur’an-ı Kerim bizim rehberimiz olmuştur." ifadelerini kullandı. İcazet merasimine; Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Akçaabat İlçe Müftüsü Alaattin Kırbıyık, Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, eski bakanlardan Faruk Nafiz Ozak, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eğitim Görevlisi Hafız Enver Osman Kaan, Akçaabat İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Kaya, Kaanlar Şirketler Grubu Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hafız Osman Kaan, Kaanlar Vakfı Başkanı Muhammet Kaan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, siyasi parti ve STK temsilcileri, bazı daire amirleri, okul müdürleri, hayırsever işadamları, din görevlileri, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
AkçaabatDiyanetDin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.