Trabzon Milletvekilleri Libya Tezkeresine ne yönde oy verdi!

Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma gereği Türk askerinin ülkeye gitmesinin yolunu açacak tezkere, TBMM'de yapılan oylamada 184'e karşı 325 oyla kabul edildi.  Peki Trabzon Milletvekilleri tezkereye hangi yönde oy verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri için bugün olağanüstü toplandı. Mustafa Şentop başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu, Libya'ya asker göndermenin önünü açacak tezkereyi oyladı. Oylama sonucunda, Libya'ya asker gönderilmesini içeren tezkere, 325 oyla kabul edildi.

Tezkereye 184 vekil hayır dedi.
Tezkereye CHP- İYİ Parti - HDP ve Saadet Partisi hayır oyu verirken AK Parti ve MHP evet oyu verdi. 
Trabzon Milletvekillerinin de tezkereye ne yönde oy verdikleri sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla belli oldu.  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, tezkere ile ilgili “Libya hükümeti tarafından talep edilen desteği sağlamak, Türkiye’nin yüksek menfaatlerini korumak, gelişmelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumlarla karşılaşmamak için genel kurula sunulan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul ettik. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bahar Ayvazoğlu’da, “Ülkemizin Kuzey Afrika ve Akdeniz’deki menfaatlerini korumak için atılmış önemli bir adım olan Libya Tezkeresi AK Parti, MHP ve BBP’nin 325 oyuyla kabul edildi. Askerlerimizin bölgedeki barış ve istikrara katkılarında başarılı ve sahada güçlü olmalarını dilerim” şeklinde paylaşım yaptı.. 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise Libya Tezkeresine red oyu verdiğini açıkladı. Kaya, “Mehmetçiklerimizi Libya'daki iç savaşa ortak etmeyi amaçlayan Saray tezkeresine CHP Grubu olarak "RET" oyu verdik’ dedi. 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise bu yönde bir paylaşım yapmadığı görüldü. 

 

Anahtar Kelimeler:
HdpKayaMilletLibyaBahar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.