Trabzon sırat köprüsünde!

FIFA, UEFA ve TFF’deki dosyaların faturası o kadar ağır ki...

Mart sonuna kadar UEFA’dan lisans almak için 80 milyon TL ödemek zorunda alanbordo-mavililer, Haziran sonuna kadar da 120 milyon TL daha ödemek zorunda. Yoksa Avrupa’dan men ve yeni transfer yasağı kapıda... Trabzon darboğazdan geçiyor. Tarihinin en kötü mali tablosuyla karşı karşıya olan bordo-mavililer, Haziran sonuna kadar geçmiş dönemlerden gelen 200 milyon TL’lik ödemeyi yapmazsa, bir çok yaptırım ile karşı karşıya kalacak. Mart ayının sonuna kadar 80 milyon TL’yi ödemek zorunda olan ve bunun için yoğun bir şekilde kaynak arayan yönetim, bu hesabı kapatsa bile rahat edemeyecek. Mart ayından sonra Nisan-Mayıs da 20 milyon TL’lik ödeme yapması gereken Trabzon için ikinci büyük kriz ayı ise Haziran olacak.

Trabzonspor FIFA, UEFA ve TFF’de aleyhinde açılan dosyalar ve başlayan haciz işlemlerini durdurmak için Haziran ayında da ta 120 milyon TL ödemesi gerekiyor. Yani bordo-mavililer, hem yurt için de hem de yurt dışında sıkıntılı dosyaları kapatması için 3-4 aylık dönemde tam 200 milyon TL’lik ödeme yapmak zorunda. Göreve geldikten sonraki 1 yıllık dönemde 400 milyon TL’yi bulan ödeme yapan Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi, şimdi Haziran ayının sonuna kadar ki 200 milyon TL’yi bulan faturayı da ödeyip Trabzon’un ‘sırat köprüsünden’ geçmesini sağlamak istiyor.

Trabzonspor, bu ay sonuna kadar 80 milyon TL’yi ödemezse ilk olarak UEFA lisansı alamayacağı için Avrupa Kupaları’na katılamayacak. Bunun için bu ay sonuna kadar ki ödeme çok önemli. Ancak ondan sonraki süreçteki ödemeleri de yapması gereken bordo-mavililer, 17 sıkıntılı dosya ve bundan önceki dönemlerde verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle FIFA ve UEFA’dan iyi niyetli bir tavır bulması da zor. Bu nedenle gerek Avrupa’dan men gerek transfer yasağı hatta puan silmeye kadar verilebilecek cezalar nedeniyle Trabzonspor Haziran sonuna kadar 200 milyon TL’yi ödemek zorunda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.