TÜRKİYE AYAKTA

Türkiye'de vicdanları yaralayan cinsel istismar olaylarına bir yenisi daha eklendi. Üstelik mağdur yine bir çocuk... Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel saldırı önce mahalle sakinlerini sokağa döktü. Ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Sivil toplum örgütleri ve partiler konunun takipçisi olacaklarını duyururken, ünlüler de olaya sert tepki gösterdi.

Küçükçekmece'deki korkunç olay, Kanarya mahallesi sakinlerinin sokağa dökülmesiyle birlikte duyuldu. Türkiye'nin dört bir yanında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları yapılırken, gün bitiminde insanın içinin almadığı kara haber hızla yayıldı. Öğle saatlerinde evlerinin önünde oyun oynayan 5 yaşındaki kız çocuğu iddialara göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin saldırısına uğradı.  Saldırgan küçük kızı, bir apartman boşluğuna götürerek tecavüz etti. Ailesi çocuğu bulduğunda evlerinin önünde baygın haldeydi. Küçük kız, yoğun bakımda halen tedavi altında... Saldırgandan ise şu ana kadar bir iz yok. 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ, TÜRKİYE AYAKTA!

İnsanlık dışı olayı duyanlar, sokağa döküldü. Saldırganın bir an önce yakalanmasını isteyen mahalleliyle başlayan tepkiler çığ gibi büyüdü. Olay sosyal medyada da infial yarattı.Tepkileri ve mesajları ortaktı: 'Çocuğumuzu değil sokağa bırakmak, başını biri okşasa rahatsız oluyoruz' diyerek tedirginliğini dile getiren de, bu tarz saldırılara verilen cezaların yetersiz kaldığına dikkat çeken de vardı. 

İSTANBUL VALİLİĞİ: ASLA KABUL EDİLEMEZ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Küçükçekmece ilçemiz Kanarya Mahallesinde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

İnsanlık dışı, vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemez durumdaki bu tür olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Bu menfur olayın öğrenilmesiyle birlikte yavrumuza ve ailemize hemen sağlık ve psiko-sosyal hizmet desteği sağlanmıştır. Olayın failinin yakalanması ve en kısa sürede adalete teslim edilmesi için İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerinden oluşan ekiplerimizle titizlikle ve kesintisiz devam eden bir çalışma başlatılmıştır. Sosyal medyada mağdur yavrumuzun ve ailesinin sağlık durumlarına ilişkin yapılan bazı paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da tarafımızdan dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır. Bu olayları kullanmak isteyen art niyetli paylaşımlara itibar edilmemesini, yoğun emek ve mesai içerisinde bu tür olayların önlenmesi ve aydınlatılması için görev yapan güvenlik güçlerimize yardımcı olunmasını bekliyoruz" denildi.

AİLE BAKANLIĞI: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımızca takip edilecektir" denildi.

İl Müdürlüğü ekiplerinin çocuğun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile destek olduğu ifade edilirken, "Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımızca takip edilecektir. Olayın faalinin yakalanması için başlatılan adlı sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" denildi. 
ÜNLÜLERDEN SERT TEPKİ

Sosyal medyada yüzbinlerce kişinin takip ettiği ünlü isimler de korkunç olaya sessiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarından yüzbinlerce isme ulaşan ünlüler, yaşanan bu cinsel istismar suçunu sayfalarına taşıdı ve bu tarz kötü haberlerin artık bir son bulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. İşte o paylaşımlar:

CHP KOMİSYON KURUYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Küçükçekmece'de yaşanan cinsel istismarı araştırmak için CHP Grubu olarak komisyon oluşturduklarını, komisyon üyelerinin yarın göreve başlayacağını, çocuğun yakınlarıyla görüşeceklerini duyurdu. 

KADEM: İNSANLIK DIŞI OLAY

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayının suçlusu en ağır cezayı alana kadar, davanın takipçisi olacaklarını duyurdu.Dünyada yükselen bir insanlık suçu olan çocuk istismarı ve taciz olaylarının hem çocukların bedeni ve ruhunda derin yaralar açtığı hem de toplumda infial uyandırdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu insanlık dışı davranışa karşı sesimizi yükseltmek, sıfır toleransla mücadele etmek durumundayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek inşa etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. İstismar vakalarının önüne geçmek, özellikle önleyici tedbirler konusunda kamu ve STK iş birliği ile çözüm yolları aranarak uygulamaya geçirilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.