UMKE BAKIN NEYE ALINDI?

İLAHİYAT DEKANLARI TOPLANTISINA VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

25. İlahiyat Fakültesi Dekanları toplantısı Trabzon’da yapıldı. Trabzon Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi bünyesinde yapılan programa yüzü aşkın fakülte dekanı katıldı. Programda hem Vali İsmail Ustaoğlu hem Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na konuşma verildi. Ancak programa ne Vali Bey katıldı ne de Büyükşehir Belediye Başkanı katıldı.

Vali Bey’i temsilen Vali Yardımcısı katılırken belli ki hiç bir hazırlığı olmadığı için kürsüye çıkıp konuşmadı. Büyükşehir’i temsilen ise zaten kimse katılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşacağı açıklandı ama Başkan yoktu. Bize göre bu tür programlarda Başkan Zorluoğlu olmalı. Programlarını buna göre ayarlamalı. Programın sonuna kadar takip etmeyebilirdi. Konuşmasını yapıp çıkabilirdi. Zira yüzü aşkın İlahiyat Dekanı belki bir daha Trabzon’da hiç toplanmayacak.

***

TRABZONSPOR’A KALICI GELİR KAYNAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni başkanlık görevine başladıktan sonra kendisine hediye tebrik çiçeği göndereceklere bir teklifi olmuştu. Bu çiçekler yerine Trabzonspor’a destek anlamında bağış yapabilecekleri önerisini sunmuştu. Akabinde bu kampanyaya ne kadar destek verildiğiyle ilgili kamuoyunda merak oluştu. Bu konuda bir açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Çok takip edemedim. Ama dekontla bana gelen çok sayıda vatandaşımız oldu. Bu zaten Trabzonspor’a çok büyük gelir kazandırmak maksatlı çalışma değildi. Biz sadece dikkat çekmek, Trabzonspor’a sahip çıkacağız anlamında bir algı, vatandaşımıza bir mesaj verme maksatlıydı. Çorbada tuz mahiyetinde bir katkısı olmuştur. Daha fazlasını hakkediyor. Seçimden sonra Trabzonspor yönetimiyle bir araya geldik. Trabzonspor’a kalıcı bir gelir oluşturabilecek şekilde birlikte çalışma kararı aldık.” dedi.

***

İNSANLARIN SİYASETE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ VE GÜZELLEŞTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, siyasetin ağlayan bir yüzü olduğunu, insanların siyasete bakış açısını değiştirmek için yola çıktıklarını söyledi. İnsanların siyasette müdahil olmadan hiçbir şeyin olmayacağını belirten Ayvazoğlu, “Siyaset kötü bir şey değil. Ben AK Partiyle ilgili insanların siyasete bakış açısının olumlu anlamda evrildiğini düşünüyorum. Siyaseti kötü yapan siyasetçilerdir. Ülkeyi siyasetle yöneteceksiniz. Siyasete müdahil olmayan bir seçmen kitlesiyle birlikte hayata geçirilebilecek hiçbir şey yoktur. Ben umursamıyorum, bana ne diyen bir seçmen profili düşünemeyiz. Oy vermekte bir siyasi tercihtir. En basit ifadeyle sandığa gidip oy vermek de vermemek de siyasi tercihtir. Siyaseti güzelleştirmemiz lazım. Kadın kolları başkanlığına başladığım zamanlardan beri söylüyorum. Siyasetin ağlayan bir yüzü vardı. Biz onu güldürmek üzere yola çıktık. Siyaset insanların kafasına çirkin fotoğraflarla hafızalara kazındı ki insanların siyasete olan güveni azaldı. Bu güveni yeniden tesis etmek lazım. Yerel seçimlerde mottomuzda biz bunun altını çizdik. Samimiyet, tevazu ve gayret... İhtiyacımız olan şeyler bunlar. AK Parti iktidarıyla birlikte o kırılma gerçekleşti. İnsanların siyasete bakış açısı değişti ve güzelleşti.” şeklinde ifade etti.

***

UMKE YÖNETİCİLERİ BAŞARISIZ TATBİKATIN YAZILMASINDAN MI KORKTU?

Trabzon’da dün bir tatbikat yapıldı. Tatbikatı yapan ise Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) oldu. Uçak kazasının canlandırıldığı tatbikat için havalimanında hazırlık yapan bu birim, sadece TRT ve Anadolu Ajansı’nı tatbikata davet ederek, basına da ambargo koydu. Havalimanında yangın olduğu ihbarını alan diğer ajans ve gazeteler olay yerine koşunca, gerçekle yüzleştiler. Tatbikatı yapan UMKE sadece devlet televizyonu ve devlet ajansını tatbikata davet ettiğini öğrendi. Aradığımız kurum yetkililerinden birine ulaşabildik. Yetkili arkadaşlarına sorup döneceğinin cevabını aldık. Sonrasında yetkili olduğunu belirten bir kişi bize dönüş yaptı. Neden basına tatbikatı bildirmediniz? diye bir soru sorduk. ‘Size tanımadığımız için çağırmadık’ cevabıyla karşılaştık. Tanımaya gerek olmadığını, kurumların telefonlarının olduğunu belirttikten sonra ‘Siz çalıp siz oynadınız’ şeklinde bir serzenişte bulunduk. Görevli arkadaş, bizi anlamak, söylemlerden ders çıkarmak yerine, ‘Böyle konuşursanız, kapatmak zorundayım’ şeklinde tehdit vari bir cümle kullandı. Bunu üzerine bu arkadaşa iyi günler dileyerek, telefonu kapatarak cevap verdik.

Her geçen gün kötüye giden kamudaki yönetim anlayışı, sağlıkta dün bir kez daha gün yüzüne çıktı. Kendi kendine tatbikat yapan UMKE, diğer ajans ve gazeteleri tatbikata neden çağırmadı? Sadece tatbikata tanıdıkları isimleri mi çağırdılar? Böyle bir idarecilik anlayışı olur mu? Acaba beceriksizliklerinin yazınmasınadan mı korktular? Tanıdıklara istedikleri gibi haber yaptırabileceklerini düşünerek birbirlerini ağırladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.