YENİ ARACA İADE KARARI

Trabzon Tüketici Mahkemesi, yeni aldığı aracın hatalı çıktığını ileri sürerek, avukatı Bünyamın Bayram aracılığıyla dava açan araç sahibi Cengiz Şahin’i haklı buldu. Ayıplı malın iadesine karar veren mahkeme, binlerce araç sahibinin beklediği bir karara imza atarak, hatalı aracı satın alanlara müjdeli bir haber verdi. Mahkeme kararına göre aracı satan bayi, aracın parasını davacıya iade edecek. 

AYIPLI MALIN İADESİNE KARAR 

Cengiz Şahin, 2017 yılında sıfır bir araç satın aldı. Aracın kaportasında göcükler olduğunu fark eden Şahin, durumu aracı satın aldığı bayiye anlattı. 2017 model araçlarda bu sıkıntıların olduğunu öğrenen Şahin, binlerce araç kullanıcısı gibi firma aleyhine ayıplı malin iadesi davası açtı. Bilirkişiler Cengiz Şahin’i haklı buldu. Aracın iadesine karar veren Tüketici Mahkemesi Hakimi Oktay Kahyaoğlu, davacıya ise 113 bin 394 TL’nin  iadesine hükmetti.

Anahtar Kelimeler:
AraçMahkemeDavaTüketici
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.