YIKIMLAR İÇİN START VERİLDİ

Trabzon Valiliği’nde dün kentin amirleriyle gerçekleştirilen toplantıda yayla, mera ve sit alanlarındaki kaçak yapıların yıkılması için harekete geçilmesi kararı alındı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen,  ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı. 

KAÇAKLARIN YIKIMINDA SONA GELİNDİ

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra yapıldığı veya yapımına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için yapılan toplantıda mera ve yaylalarda 500, sit alanlarında ise 50'ye yakın kaçak yapının tespit ettiği açıklandı. Ayrıca belediyelerin kaçak yapı tespitlerinin de olduğu ileri sürülürken, yıkımların nasıl yapılacağı ve alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

BAŞKAN GENÇ’İN ÖNERİSİ KABUL GÖRDÜ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç toplantıda söz aldı. Başkan Genç, yıkımlara en son yapılan binalardan başlanılmasını gerektiğini söyledi. Bütünü başkanlar bu öneriyi olumlu buldu. Bölge illerde yıkımlara başlandığı hatırlatılan toplantıda, Vali İsmail Ustaoğlu, kentte kaçak yıkımlara bir an önce başlanılmasına ve kısa sürede bitirilmesi için son hazırlıkların yapılmasını istediği öğrenildi.

KAÇAK YAPIDA DÜZKÖY BİRİNCİ SIRADA

Kaçak yapılaşmada Düzköy birinci sırada yer alıyor. 219 kaçak yapıyla birinci sıradaki Düzköy’ü 134 kaçak yapıyla Çaykara takip ediyor. Akçaabat’ta 98, Vakfıkebir’de ise 94 kaçak yapı bulunuyor. Trabzon Valiliği’nde yapılan toplantıda, ekrana Trabzon’daki kaçak yapı sayı yansıtıldı. Trabzon genelinde 400’e yakın yaylada, 716 kaçak yapının bulunduğu ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105