Yunanistan suç işliyor

 Kamu Başdenetçisi Şeref MalkoçYunanistan'ın Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacılara yönelik tutumlarının suç olduğunu ve tutanak altına alındığını söyledi.Malkoç “Devletimiz şefkatlidir ama onlar iki, üç gün bile dayanamadılar” dedi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç,  Yunanistan'ın Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacılara yönelik tutumlarını eleştirdi. Türkiye’nin 10 yıldır milletiyle, devletiyle mazlum insanlara gereken şefkati ve yardımı yaptığını hatırlatan Malkoç, “Yunanlılar bugün cinayet işliyor. Avrupa Birliği bugün Yunanistan'ın suçlarına göz yumuyor ama buna böyle devam ederlerse Yunanistan'ın suç ortağı olacaklar. Vicdan sahibi olan bizim gibi ombudsmanlık kurumları ve insan hakları savunucuları sonuna kadar takip edecek ve tutanak altına alacak.” dedi.

“YUNANLILAR BUGÜN CİNAYET İŞLİYOR”

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumundan bir heyetin önceki gün sığınmacıların Yunanistan'a geçişi konusunda yaşanan zorluklar, sıkıntılar, Yunanlıların yaptığı yanlışları ve işlediği suçları yerinde görmek üzere Edirne'ye gittiklerini belirti. Malkoç “Yunanlılar bugün cinayet işliyor ama zannetmesinler hesabı verilmeyecek, hepsinin hesabını verecekler. Avrupa Birliği bugün Yunanistan'ın suçlarına göz yumuyor ama buna böyle devam ederlerse Yunanistan'ın suç ortağı olacaklar.” ifadelerine yer verdi.

“BUNLARIN HEPSİ TUTANAK ALTINA ALINIYOR”

Yunanların silah kullanarak 3 sığınmacıyı öldürdüğünü ve 20'nin üzerinde kişiyi yaraladığını kaydeden Malkoç, “Bunların bir kısmı mermiyle yaralanmış bir kısmı da Yunanlılar karşı tarafa geçenleri almış, dövmüşler, yaralamışlar. Çocukları yaralıyorlar, çocukların biberonlarını alıyorlar. Üzerlerindeki giysileri, cep telefonlarını, paralarını gasp edip iç çamaşırlarıyla onları Türkiye'ye gönderiyorlar. Şunu memnuniyetle ifade ediyorum bunların hepsi tutanak altına alınıyor. Bunlar uluslararası hukuka göre suçtur.” diye konuştu.

İNSANLIĞIN HAYSİYETİ ADINA  TÜRKİYE 10 YILDIR MAZLUMLARA SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye’nin bu insanlara uzun süredir kucak açtığını hatırlatan Malkoç, “Devletimiz şefkatlidir ama onlar iki, üç gün bile dayanamadılar. Böyle bir şey olur mu? Yunanlılar sınırdaki köylülere, Yunan vatandaşlarına silah veriyorlar ki 'gelenlere ateş edin' diye. Bizim oradaki bütün kamu görevlileri bu anlamda hepsini tutanak altına alıyorlar.” diye konuştu. Avrupa Birliğinin Yunanistan'ın suçlarına göz yumduğunu kaydeden Malkoç, “Türkiye insanlık adına, insanlığın haysiyeti ve onuru adına 10 yıldır milletiyle, devletiyle, mağdur, mazlum insanlara gereken ilgiyi, şefkati ve yardımı yapıyor.” ifadelerine yer verdi.

AVRUPA BÖYLE GİDERSE YUNANİSTAN’IN SUÇ ORTAĞI OLACAK

Türkiye'nin bu yükü artık tek başına taşıyamayacağını ifade eden Malkoç, “Burada Avrupa'ya da Amerika'ya da sorumluluk düşüyor. Yunanlılar bugün cinayet işliyor. Bunların hesabını uluslararası toplum, uluslararası hukuk daha doğrusu dünyadaki vicdan sahibi olan bizim gibi ombudsmanlık kurumları ve insan hakları savunucuları sonuna kadar takip edecek. Göreceksiniz Yunanlılar da yarın yargılanacak, onların suç ortağı niteliğinde olanlar da önümüzdeki yıllarda yargılanacak.” dedi.Günebakış



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.