1000 TL’YLE  1 MiLYON LiRA  CiRO YAPTI

Trabzonlu genç girişimci Batuhan Enes Yener, burs paralarından biriktirdiği 1000 TL sermaye ile 6 ayda 1 milyon lira ciro yaptı. İnternette para kazanmanın yollarını yakalayan 20 yaşındaki girişimci Batuhan Enes Yener, dijital pazarlama adımlarıyla zekâsını birleştirerek dünyaca ünlü alışveriş sitesi amazon.com üzerinden kısa zamanda 1 milyon ciroya ve 430 bin net kâra ulaştı. İstanbul’da bulunan Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden aylık aldığı 200 TL’lik bursları biriktirerek ticarete atılan Yener, elde ettiği başarı sonucu 20 yaşında ilk şirketini kurdu. İstanbul Ataşehir’de bulunan özel bir plazada şirketinin temellerini atan genç girişimci, girişimcilik başarısını çıkartacağı eğitimlerle binlerce insana ulaştırmayı hedefliyor.

Hâlihazırda 350 kişiye danışmanlık yaptığını söyleyen Yener, başarısının hikâyesini şu şekilde anlattı: “Mart ayında Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden biriktirdiğim 1000 TL param vardı ve internetten nasıl para kazanırım diye yollar arıyordum. O tarihte elimdeki parayı ya altına yatıracaktım ya da hayalim olan ticarete komik bir rakamla atılacaktım. Risk almayı istiyordum. Bu para bir öğrenci için çok büyük paraydı. Risk aldım ve atıldım. Ondan sonraki 5-6 ayda 1 milyon lira ciroyu geçtim. 430 bin TL net karım var. Ben bu işe başladığımda Türkiye’de bu kadar ciro yapan yoktu. 20 yaşında kendi şirketimi kurdum. İstanbul Ataşehir’de özel bir plazanın 49. katında kendi şirketimi kurdum. Yakında eğitimlerim çıkıyor ve herkese girişimciliği aşılayacağım.”

BAŞARISINI ANLATTI

Dünyaca ünlü alışveriş sitesi amazon.com üzerinden yakaladığı girişimcilik hikâyesinin detaylarını anlatan Trabzonlu genç girişimci Batuhan Enes Yener, şunları söyledi: “Amazon.com’un ABD lokasyonundaki sitesinden x ürününü 50 dolara alıp 60 dolara aynı sitenin Kanada lokasyonunda 60 dolara satıyorum. Yaklaşık 20 bin ürün yelpazemle bu işlemi 6 aydır yapıyorum. Bazen tek üründen 10 dolar bazen 50 dolar kazanıyorum. İşin mantığı bu. Sipariş geldikçe ürün alıp yolluyorum. Elimde ürün yokken bile o ürünün görselini siteye yüklüyorum. O ürünü almak isteyen varsa onu temin edip 10 dolara aldığım ürünü 50 dolara satıyorum. Böylece 40 dolar karım oluyor. Ben bu işe başladığımda Türkiye’de bu kadar ciro yapan yoktu.”

AMERİKALI GİBİ DÜŞÜNÜN

Bu tip uluslararası sitelerde Amerikalı gibi düşünmenin kazanç getirdiğinin altını çizen Batuhan Enes Yener, Türk düşüncesiyle hareket ederseniz batarsınız. Çünkü çalışma yaptığımız yer ABD ve Kanada, o yüzden Türkiye’de çok dikkat çeken bir ürün oralarda çekmiyor.” diye konuştu.

VERGİ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

ABD’de kazandığı kazancın Türkiye’de sorun çıkartıp çıkartmayacağına da açıklık getiren genç girişimci Batuhan Enes Yener, “Vergimi ABD’de veriyorum. O nedenle Türkiye’de herhangi bir vergi karşımıza çıkmıyor.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.