25 ülkenin öğrencisi okuyor

Avrasya Üniversitesinde 25 ülke öğrencisinin eğitim gördüğünü belirten Avrasya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çelik, “Buradan şunu anlıyoruz; Avrasya adına uygun bir şekilde kıtalar arası bir kimlik kazanmış” dedi. Prof. Dr. Çelik aynı zamanda Avrasya Üniversitesinin öğrencilerine çift anadal gibi büyük bir imkân sağladığını söyledi.

25 ÜLKENİN ÖĞRENCİSİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Avrasya Üniversitesinin bölge üniversitesi olma niteliğinin dışında ülke eğitimine katkıda bulunan, bölge kimliğini aşmış, ülkenin önemli eğitim kurumlarından biri haline geldiğini belirten Prof. Dr. Çelik “Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüze Adıyaman, Van, Kayseri, Bayburt gibi Türkiye’nin çok geniş bir kesiminden öğrenciler gelmektedir. Yabancı öğrencilere Türkçe eğitim veriyoruz. Şu an Avrasya’da eğitim gören 91 yabancı öğrencimiz var. Öğrencilerin dağılımına baktığınızda 20-25 arası ülkeye tekabül ediyor. Buradan şunu anlıyoruz; Avrasya adına uygun bir şekilde kıtalar arası bir kimlik kazanmış” dedi.

ÇİFT ANADAL PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ŞANS

Avrasya’nın üç gücü bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Çelik “Birincisi bölge üniversitesi olması, ikincisi Türkiye genelinde eğitimin önemli bir temsilcisi olması ve üçüncüsü uluslararası niteliğe sahip olmasıdır” dedi. Avrasya Üniversitesinin öğrencilerine çift anadal gibi büyük bir imkân sağladığını belirten Prof. Dr. Çelik “Çift Anadal Programı Avrasya Üniversitesinde çalışan öğrenciler için artı değerdir. Birbirine yakın iki programa devam eden öğrenci, mesela edebiyat ve psikoloji gibi, iki bölümden aynı anda mezun olup, diplomasını alıyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Avrasya üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.