32 AKADEMİSYENE PROJE DERSİ

TÜBİTAK tarafından ülkemizde nitelikli ve özgün proje yazımının yaygınlaştırılmasına yönelik olarak geliştirilen 2237-Proje Eğitimi Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında, 22-24 Eylül tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen üç günlük eğitim etkinliği başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Proje kapsamında 15 üniversiteden 32 akademisyene proje hazırlama eğitimi verildi.
Konu ile görüşlerini aldığımız Proje koordinatörü Prof. Dr. Asim Kadıoğlu “Eğitim etkinlikleri kapsamında genellikle akademisyenlerden oluşan katılımcılara, proje yazımı sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği, çeşitli aktivitelerle de desteklenerek ayrıntılı olarak eğitmenler tarafından anlatılmaktadır. Bu bağlamda katılımcılara, öncelikle proje yazımına geçmeden önce bilinmesi gereken temel kavramlar örneklerle anlatılmakta, devamında da bilimsel araştırma konusunun seçimi, hipotez kurma, araştırmanın planlanması, proje iade ve başarısızlık nedenleri, proje başarısını artırma stratejileri gibi konular üzerine bilgiler verilmektedir. Daha sonra da öğrenilen bilgiler kapsamında uygulamalı proje yazımı ile ilgili aşamalara geçilmekte, katılımcılardan farklı gruplar oluşturulmakta, bir TÜBİTAK projesinin yazımı baştan sona kadar eğitmenlerin eşliğinde tamamlanmaktadır. Yazımı tamamlanan projeler eğitimin son gününde gruplar tarafından sunulmakta, tartışılmakta ve TÜBİTAK’daki panel süreci fiili olarak yaşatılmaktadır. Ayrıca, eğitim kapsamında projelerde elde edilen verilerin analizi ve bilimsel makaleye dönüştürülmesi konularında da sunumlar yapılmaktadır. Etkinlik sonucunda, proje yazma konusunda düşüncesi olup, ancak kaygı taşıyanlar cesaretlendirilmekte, önyargıları kaldırılmaya çalışılmakta, daha önce projesini sunmuş ancak kabul edilmemiş olanların eksiklikleri tartışılmakta ve yol gösterilmekte ve ayrıca danışmanlık hizmeti de verilmektedir” dedi.
Kadıoğlu, 15 farklı üniversiteden 32 akademisyene eğitim verildiğini belirterek, “TÜBİTAK tarafından desteklenen son proje yazma etkinliğimize Türkiye’deki farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden 120 başvuru aldık. Bu başvurular tarafımızdan titiz bir şekilde incelendi ve 15 farklı üniversiteden (KTÜ, Kocatepe, İstanbul, Ordu, Onsekiz Mart, Erciyes, Gazi, Gümüşhane, Kastamonu, Giresun, Fırat, Gaziantep, Erzincan, Ondokuz Mayıs ve Atatürk Üniversiteleri) 32 öğretim üyesi (5 Doçent, 8 Yardımcı Doçent, 12 Araş. Gör., 5 Öğretim Görevlisi ve 2 okutman) katılımcı olarak kabul edildi. KTÜ bünyesinde görev yapan, birçok etkinlikte beraber görev aldığımız ve başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere, çeşitli projeler konusunda önemli bir birikime sahip olan Prof. Dr. Nurettin Yaylı (KTÜ-Eczacılık), Prof. Dr. Birdoğan Baki (KTÜ-İşletme), Prof. Dr. Bülent Güven (KTÜ-Matematik Eğitimi) ve Prof. Dr. Yener Eyüboğlu (KTÜ-Jeoloji Mühendisliği) eğitmenler olarak görev aldılar. Keyifli bir ortamda gerçekleştirilen etkinlik ile katılımcılar bir araştırma projesinin yazımının her bir aşamasında nelere dikkat etmeleri konusunda bilgilerle donatıldı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105