850 MİLYONLUK FİYASKO

Trabzon’da son 3 günde etkili olan yağış hayatı felç etmeyi başarırken yaşanan taşkın ve su baskınları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Etkili olan yağışlarla birlikte yaşananlar Trabzon’un altyapısının olmadığını gözler önüne sererken siyasilerde yaşananlardan Trabzon Büyükşehir Belediyesini mesul tuttu.

ÇAKIROĞLU: TRABZON’UN ALTYAPISINA NE KAZANDIRDILAR?

TİSKİ eski yönetiminin 850 Milyonluk borç bıraktığını ancak Trabzon’a altyapı noktasında hiçbir şey yapmadıklarını belirten Davut Çakıroğlu, “TİSKİ’nin eski yönetiminin bırakmış olduğu 850 Milyonluk borç ile şehir altyapısına ne yaptığını da TİSKİ’nin açıklaması gerekiyor. Altyapı olarak ne yaptılar? Trabzon’a ne kazandırdılar? Bu yatırımları nerelerde yaptılar? 1 metre yağmur suyu boru hattı döşememişler. 1 metre dere ıslah etmemişler. Bu büyük bir para! 850 milyon borcu nereye yapmışlar?” diye konuştu.

ÇAKIROĞLU: SORUNLAR HALININ ALTINA SÜPÜRÜLDÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, Trabzon’un sorunlarının 10-15 yıldır göz ardı edildiğini belirterek sorunların halının altına süpürüldüğünü dile getirdi. Kentte görmezden gelinen altyapı sorunlarının ufak çaplı yağmurlarda bile şehirde kargaşa yarattığını belirten Çakıroğlu, “Yıllardır halının altına süpürülen, ciddiye alınmayan meseleler bugün şamar gibi şehrin suratına patlamaya başladı. Bunlar iyi günler. Bunların devamı var. Derenin önünü kapatıp imara açarsanız, kamu binası yapar insanları toplarsanız olmaz. Bugün görüyoruz ki daha önce söylediklerimiz doğru çıkıyor. Keşke haksız çıksaydık. 10 yıldır önemsenmeyen altyapı, halının altına süpürülen sorunlar karşımıza çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. Beşirli’de 6 tane dere var hiçbiri denizle buluşamıyor. Dolgu alanları yaparsanız daha büyük felaketlere davetiye çıkartırsınız. Şehrin öncelikleri belirlenmedi. Örneğin şehrin önceliği şehir terası mıdır? Trabzon’a çok büyük bir yağmur da yağmadı. Normal Karadeniz yağmuru yağdı. Bu normal bir orandır ama altyapı olmadığı için bunları yaşadık. Yağmura teslim olduk.” dedi.

SÖĞÜT: 850 MİLYON BORCU OLAN ŞEHRİN ALTYAPI SORUNU OLMAMALIYDI

Ortahisar Belediye Meclis Üyesinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, TİSKİ’nin 850 Milyon borcunun kentte karşılığının olmadığını ifade ederek, “TİSKİ Genel Müdürü mayıs ayında kısa ve orta vadeli planları açıklarken TİSKİ’nin 850 Milyon borcu olduğunu söyledi. Bu borcun karşılığı yoktur. Bu borç varsa Trabzon’un artık su basmayacak derin deşarj ve yağmur suyu sistemine sahip olması lazımdır. Bu borca bu sorun halledilmeliydi. Daha kasım ayının başındayız, sonraki aylarda ne olacak? Vahim bir durumdayız.” dedi.

SÖĞÜT: VATANDAŞ KANDIRILIYOR

Trabzon’da belediyelerin vatandaşlarca görülen üstyapılara önem verdiğini, vatandaşın görmediği altyapının ise görmezden gelindiğini belirten Oktay Söğüt, “Trabzon’da altyapıda düzenleme yapmıyoruz sadece yer üstünde imar düşünüyoruz.  Üstyapı düşünülüp, görülmeyen altyapı hizmetlerini yapmayıp, “nasılsa vatandaş bunları görmüyor” deyip bu hizmetleri yerine getirmiyorlar.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.