ALIN SİZE DELİL

Trabzon Barosu’nun TFF için yaptığı suç duyurusuna ışık tutacak bir karar geçti, elime... AİHM, 20 Ocak 2020 tarihinde vermiş, bu kararı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, TFF’nin kurullarının bağımsız olmadığına hükmetmiş. Aslında şike sürecinde TFF Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun bağımsız olmadığını yönünde CAS ve TBMM’nin Ombudsman kurumunun da birer kararı bulunuyor. O zaman biz neyi tartışıyoruz. Neden bu kurulların taraf olduğunu kabul etmiyoruz. Ya da bu kurulları seçenlere oy veriyoruz, direnmiyoruz. Öyle değilmi, Sayın Ahmet Ağaoğlu...

Herkesin taraf olduğunu kabul ettiği bu kurulların Türk futbolunu sürüklediği kaos ortamına neden birisi çıkıp son vermiyor. Çözüm üretme iradesinin ortaya konulmadığı bu konu için ne zaman harekete geçilecek. Trabzonspor Kulübünün haklarını kim nerede nasıl savunacak. Yoksa yine pislikleri halının altına süpürüp hakemdir hata yapar mı diyeceğiz. Bizim ağzımız süten yandı, yoğurtu üflemek istemiyoruz. Kazaya kurban hiç gitmek istemiyoruz. Bu yolun sonunda hakem hatalarıyla oluşacak yeni kazalar ligin sonunda bizi yine 10 yıl geriye atar. Bunu unutmamalıyız, sonradan ağlanmak yerine işi baştan sıkı tutmalıyız.

Karşımızda hükümdarlığını ilan etmiş bir Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bulunuyor. Adil yargılama hakkının açıkça ihlal edildiği yönünde kararlar olmasına rağmen bildiğini okuyor, koca kenti yok sayıyor. TFF’nin Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun taraflı ve bağımlı yapılarının değiştirilmezse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından ülkemize adil yargılanmanın ihlali nedeniyle yaptırım uygulanabileceğini açıktır. Bunları bile bile 6 aydır sesi çıkmayan TFF kime güveniyor? Ya da kimin arkasına saklanarak, ülkeyi zora sokmaya çalışıyor, yarınları hiç düşünmeden.

HAKKIMIZI SAVUNUYOR, İYİ Kİ A SPOR VAR

Siz ne derseniz diyin, ben iyiki A Spor var diyorum. Kamuoyu oluşturuyor, algıları yıkıyor. Birilerinin oyunu bozuyor. Ara sıra TRT spor kanalını açınca, bizi çılgına çevirenleri izlemek istemiyorum. Tümer Metin, Ali Gültiken ve Ersin Düzen'den biz kurtardılar, sağ olsunlar var olsunlar. Aslında bu konuya neden değindiğimi anlatmak istiyorum. A Spor'a İstanbul kanadının amigoları ara sıra sızıyorlar. Kendi çıkarları doğrultusunda yorum yapıyorlar, rol kapmaya çalışıyor. Bunlardan biri de Mahmut Alpaslan...

Türkiye'de bir çok takımda teknik direktör olarak görev yapan Alpaslan, Galatasaray'da önce 1993-1996 yılları arasında altyapı hocalığı daha sonra ise 2010 yılında transfer izleme komitesinde görev aldı. Mahmut Alpaslan, geçen hafta Başakşehir- Galatasaray maçında baklayı ağzından çıkardı. Karşılaşmanın 85. dakikasında faul neticesinde ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla Edin Visca'nın oyundan atılmasını 'Bakın hakemler Başakşehir'i korumuyormuş' diye yorumladı. Spikerin müdahale etmediği bu taraftar, Türk futbolunda yaşanan rezaletin üstünü örtmeye çalışıyor. Aklınca yaşananları unutturmayı hedefliyor. Ülke futbolunu savunmak yerine Göksel Gümüşdağ'a takla atan bu taraftara bakalım kentine aşık televizyonun sahibi Serhat Albayrak ne gibi bir yaptırım uygulayacak. Bekleyip göreceğiz.

6 SANİYE KURALINI NEDEN UYGULAMADIN?

Galatasaray-Gaziantep FK maçında yeniden gündem gelen 6 saniye kuralı, Trabzonspor - Aankaragücü karşılaşmasında uygulanmadı. Neden uygulanmadı, kimse bilmiyor. Kural değil mi? Kural. Alanya maçında VAR'da bizi Bitiren Ankaragücü maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, Ankaragücü kalecisi Ricardo'nun 4 kez ihlaline düdük çalmadı. Kalecinin topu her sahip oluşunu sayan ben, 4 kez ihlali yakaladım. Ne hikmetse, 6 saniye kuralı aradan 1 hafta geçmesine rağmen unutuldu. Unutan kim Galip Bitiken.. Şaşırdık mı, asla. Neden bu pozisyonlardaki ihlale düdük çalmadı. Yoksa sayma yetisini mi kaybetti? Tabi ki, hayır. Görev adamını, görevini yaptığı için kutluyoruz. Tabi ki tüm Trabzon olarak...

MİLLET HAK ARIYOR, VEKİLLER ŞOV YAPIYOR

CHP milletvekili ve AK Partili milletvekili arasında Trabzonspor forması neden giydin kavgası çıktı. CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya Trabzonspor’un hakkının yendiğini ifade edip bunu Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’a bağladı. Bir adım ileri giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabası olduğunu ve bu nedenle koruduğunu ima etti. Bunları açıklarken Trabzonspor forması giymişti. Kaya’nın açıklamaları üzerine, bu sefer kürsüye AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora çıktı. Ahmet Kaya’nın Trabzonspor forması giyerek ve Trabzonspor’u konuşarak siyaseti alet ettiğini belirtip Kaya’yı şov yapmakla suçladı. Millet hak ararken, bizim vekiller, siyasi arenada şov yapıyor. Bu arada Trabzonspor’un hakkı uçup gidiyor. 2010 -2011 sezonunda olduğu gibi. Eğer bu sezonda hakem hatalarıyla bu şampiyonluk elimizden alınırsa, o zaman neler olacağını hiç düşündünüz mü? Bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız, sayın vekiller?

BU GECENİN YARININDA KONYA MAÇI VAR

Trabzonspor tarihinde ilk kez Medipol Başakşehir ile şampiyonluk için yarışıyor. Üç büyük takımın saf dışı kaldığı bu yarışta, ayak oyunlarıyla bordo mavili ekibin önünün kesilmeye çalışıldığı artık aşikar. Son 5 maçı 15 puan ile kapatırsak, kesinlikle şampiyonuz. Bu akşam Antalya karşısında 3 eksikle sahaya çıkacak olan Başakşehir’i zorlu bir Konya deplasmanı bekliyor. Bugün olmazsa yarın mutlaka puan kaybedecekler. Hiç öyle göründüğü gibi olmayan bir Kayseri maçı bekliyor, onları. Biz sadece kazanmaya endeksli olmalıyız. Şu Galatasaray virajını geçersek, bu işin büyük bir bölümünü bitirmiş oluruz. Topu rakibe var oynasın, kazandığın toplarla gol atmaya git taktiğinden vazgeçip, kendi oyunumuzu kurgulayıp sahaya yayarsak, bu yolun sonu aydınlık olacaktır.

AKYAZI'NIN MİMARI KANCA ADAY OLACAK MI?

Trabzon’da öyle insanlar vardır ki, şehrin her yerinde onlardan bir ize rastlayabilirsiniz. Bu kişilerden biri de Faruk Kanca’dır. Kanca Akyazı’nın mimarıdır. Trabzon siyasetinde sıkıntının yaşandığı şu günlerde adı sıkça AK Parti İl Başkanlığına geçmektedir. Aday olup olmayacağını bilmiyoruz. Ama AK Parti’de yaşanan sıkıntıların üstesinden gelebilecek bilgi ve beceriye sahip olduğunu biliyoruz. Mesala onunu başında olacağı il yönetimine milletvekili parmak sallayamayacaktır, başkan vekiline hakaret edemeyecektir. Bunlara izin vermeyeceği gibi, belediye yönetiminin Ak Partili kadrolara yaptıklarını burunların fitil fitil getirecek bir kişiliğe sahiptir. Daha da ötesine gidelim. Bu kentin evladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret edenlere hesap sorabilecek bir yüreği vardır. Kapı arkalarında dedikodu yapanların yüzüne sözünü mertçe söyleyecek cesareti de vardır. Dileriz ki, Faruk Kanca gibi insanların sayısı artsın, delege il başkanını seçsin. Genel merkez bir kez olsun otursun oturduğu yerde. Belki bu şehirde AK Parti biraz silkelenir, kendine gelir.

Anahtar Kelimeler:
TBMMCAS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105