ALTINLARI VERMEDİ  ÇALINDIĞINI SÖYLEDİ

Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde yaşayan 20 yaşındaki yeni gelin S.Y., dünya evine girdikten bir süre sonra kendisini arayan yakın akrabaları düğünde takılan altınları borç olarak istedi. Takıları isteyen akrabalarından bıkan S.Y., çareyi evinin soyulduğunu ve takılarının hırsız tarafından çalındığını söylemekte buldu.

ÖNCE EVİ DAĞITTI, SONRA POLİSİ ARADI

Altınlarını isteyen akrabalarını inandırmak için önce evini dağıtan yeni gelin daha sonra eşini ve kardeşini arayarak eve hırsız girdiğin söyledi. S.Y. daha sonra polisten yardım istedi. S.Y., evinden bir adet ucunda altın lira olan zinciri, 2 adet altın bileziği bir adet orta boy bileziği ve 6 adet altın kartın çalındığı ihbarında bulundu. Evde parmak izi arayan polis, hırsız veya hırsızların peşine düştü.

POLİSLER EVE GİRİLMEDİĞİNİ TESPİT ETTİ

Polisin yaptığı araştırmada eve girilmediğini belirlendi. Bunun üzerine yaptığından pişman olan S.Y., polislere itirafta bulundu. Yakın akrabalarının altınları istediğini belirten S.Y. bu yola başvurduğunu söyledi. S.Y. hakkında suç uydurma iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İfadesi alına S.Y., akrabalarının altınları istediği için evi dağıtarak hırsızlık yapılmış süsü verdiğini itiraf etti. Hazırlanan soruşturma dosyası savcılığa gönderildi.

‘SUÇ UYDURMA’ İDDİASIYLA DAVA AÇILDI

Soruşturmacı savcı, yeni gelin S.Y. hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.  Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan S.Y. hakkında suç uydurma iddiasıyla üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.