Ayasofya kararı sonrası BAE'den manidar çıkış

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Şarkiya Vilayeti Emiri Şeyh Sultan bin Muhammed El Kasımi, İspanya'daki Kurtuba Camii'nin tekrar Müslümanlara iade edilmesini talep etti. Talebin Ayasofya kararının ardından gelmesi dikkat çekti.

Engizisyon mahkemeleri hakkında yazdığı kitaba ilişkin Şarika Ahbar'a röportaj veren Kasımi, "En azından Kurtuba Camii'nin geri dönüştürülmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.Şarika Emiri, "Cordoba Belediyesi'ne mesaj gönderdim ancak caminin kiliseye çevrildiğini söyledi. Ben de caminin hak edenlere verilmesi gerektiğini ve caminin Müslüman mülkü olduğunu ilettim" dedi. Engizisyon mahkemelerinin Müslümanlara yönelik çarpık kararları olduğu düşüncesini dile getiren emir, tarih kitaplarında bu çarpıtmanın Hristiyanları İslamiyetten uzaklaştırmayı hedeflediğine dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
AyasofyaBirleşikEngizisyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.