Bakan Soylu'dan dikkat çeken uyarı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm mola yerlerinde sürücülerin telefonlarına yolda daha dikkatli olmaları konusunda mesaj geleceğini belirterek, "Bir taraftan 24 saat süren denetimlerimiz devam edecek. Güvenlik teşkilatı olarak bilmenizi isterim ki milletimizin bayramını huzurlu bir şekilde geçirmesi için tatil yapmayacağız." dedi. Bakan Soylu, bu sabah Pamukkale Turizm'e ait yolcu otobüsünün Eskişehir-Ankara karayolunda köprü ayağına çarpması sonucu meydana gelen kaza sonrası tedavi altına alınan yaralıları Gazi Hastanesi Acil Servisi'nde ziyaret ederek, sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Çıkışta açıklamalarda bulunan Soylu, kazaya ilişkin gerekli araştırmaların yapıldığını belirterek, ziyareti sırasında yaralılardan ve yakınlarından kazanın oluş şeklini dinlediğini  aktardı. İddiaların araştırılacağını vurgulayan Bakan Soylu, kazanın meydana gelişi ile ilgili bir şey söylemenin "ilk ağızda" doğru olmayacağını bildirdi. Soylu, "Bu kazaları önemsememiz gerekiyor. Di̇kkatsi̇zli̇k, tedbi̇rsi̇zli̇k, ihmal ve acelecilik... Maalesef hem yakınlarımıza büyük bir maliyet olarak hem de ülkemizin yaşadığı bugünlerde hepimizi üzen önemli olaylara sebebiyet veriyor. Yapmamız gereken sürat yapmamak." diye konuştu. Otobanlara getirilen 120 kilometre hız sınırından rahatsız olanları anlamakta zorluk çektiğini belirten Soylu, alınan tedbirler sayesinde geçen yıl aynı aya ve bir önceki aylara göre kazalardaki ölümlerin yüzde 40 oranında azaldığını kaydetti. Kazaların meydana gelmesinde en önemli etkenlerden birinin aşırı sürat olduğuna işaret eden Soylu, düşük süratle meydana gelen kazalarda kişilerin daha güvende bulunacağını vurguladı. Bakan Soylu, "Vatandaşlarımız... Ne olursunuz gideceğimiz yere yarım saat, 1 saat geç gidelim ama sağ salim bir şekilde gidelim. Buradaki sözümüz çok açık ve net. 'Frene değil, kurula güven.).. Burada kazanın neden kaynaklandığını arkadaşlarımız tetkik edecekler. Bildiğimiz 4-5 sebep vardır. Bu sebeplerden birisidir. Bulmaca gibi bir durum söz konusu değildir. Çok dikkat etmemiz gereken bir sürecin içerisine giriyoruz. Sürücülerimizin çok dikkatli olması gerekir. Özellikle yedek şoförlerle otobüslerin dinlenmeli bir şekilde gitmesi gerekir. Tüm mola yerlerinde sürücülerin telefonlarına yolda daha dikkatli olmaları konusunda mesaj gelecek. Bir taraftan 24 saat süren denetimlerimiz devam edecek. Güvenlik teşkilatı olarak bilmenizi isterim ki milletimizin bayramını huzurlu bir şekilde geçirmesi için tatil yapmayacağız." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.