BAKANLIK GENELGE GÖNDERDİ..”MUTLULUĞA KURȘUN SIKMA GELECEĞİ KARARTMA”

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı genelge göndererek, düğün, nişan vb. organizasyonlarda bu hususlara dikkat edilmesi için valiliklere “genel emir“ çıkarma talimatı verdi.Bakanlık  düğün, nişan ve benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmasının engellenmesi için valiliklere denetim yetkisi vererek Vatandaşların uyarılmasını istedi.

Bu tip özel günlerde  davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri silahla havaya ateş edilmesine müdahalede bulunmazlarsa haklarında soruşturma açılacağı belirtilen genelgede ayrı bir detay da  Silahı ile havaya ateş açan kamu personeli ise , kişi hakkında disiplin işlemi yapılacak. Ayrıca Bakanlık valiliklerden düğün, nişan gibi  özel günlerde havaya ateş açmak gibi  silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınmasını istedi. Genelgede, yaşanan birçok üzücü olayların kamuoyunda tedirginliğe ve kamu düzeninin sorgulanmasına neden olduğu vurgulanıyor,  vatandaşların can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi için ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valiliklerden gerekli önlemlerin alınması isteniyor.. İşte Bakanlığın gönderdiği genelgede alınması istenen önlemler,

DÜĞÜN ÖNCESİ SİLAH KULLANILMAYACAĞINA DAİR TAAHHÜTNAME ALINACAK

Düğün, nișan gibi tüm özel kutlama-organizasyonlarda  kutlamalara izin verilirken silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacak. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacak. Muhtarlar bölgelerinde havaya ateș açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek.

FARKINDALIK İÇİN DÜĞÜNLERE AFİŞLER ASILACAK

Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Mutluluğa Kurșun Sıkma Geleceği Karartma” yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şeklide alanlara asılacak.

SİLAHI İLE HAVAYA ATEŞ AÇAN KAMU PERSONELİ HAKKINDA DİSİPLİN İŞLEMİ BAŞLATILACAK

Kamu personelinin katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığı tespit edilirse hakkında derhal disiplin işlemi başlatılacak. Soruşturma esnasında bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığına özellikle dikkat edilecek.

VALİLİKLER “GENEL EMİR” ÇIKARABİLECEKLER

Bakanlık ayrıca ülke genelinde düğün, nişan vb. organizasyonlarda havaya ateş açılmasını engellemek, konu ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak, uygulamada birliği sağlamak amacıyla valiliklere genel emir çıkarma talimatı verdi.

Anahtar Kelimeler:
Mutluluğa Kurşun Sıkma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105