BEKÇİ İŞKENCESİ

Trabzon’da bekçinin işkence yaptığı avukatı, savcı polis zoruyla evine kadar getirtti.

MİLLETVEKİLİ CORA’NIN ESKİ MESAİ ARKADAŞI

Trabzon’un Hacıkasım Mahallesi’nde 22 Eylül günü çocukluğunun geçtiği mahalleye giden Avukat Selim Burak Özdemir iki arkadaşı ile karşılaştı. Burada bekçilerle sorun yaşayan arkadaşlarını aracı ile evine gönderen Özdemir, bir başka arkadaşının dükkanının önünde oturarak sohbet etmeye başladı. Bu sırada evlerine giden iki kişi yeniden olay yerine dönünce, görevli bekçilerle karşılaştı. Avukat Özdemir kendini tanıtarak araya girmek istedi.

“ALIN ŞUNU GÖZALTINA” DİYE BAĞIRDI

Bu sırada sayıları 6-7 arasında olduğu öğrenilen bekçilerden biri “Alın şunu gözaltına” diye bağırdı. Yere yatırılan ve ters kelepçe takılan avukat Özdemir karakola getirildi. Kendisinin araç üzerinde olmadığını belirtmesine rağmen, karakolda alkol testi yaptırılmak istendi. Özdemir bunu kabul etmedi.

RAPOR İÇİN HASTANEYE GİTMEK İSTEDİ

Karakoldaki polisler, rapor için hastaneye gitmek isteyen avukatın talebini kabul etmedi. Gözaltında olup olmadığını soran avukata hayır yanıtı veren polisler, savcının sözlü talimatı ile polis aracına bindirilerek, avukat savcının Yıldızlı’daki evine götürüldü. Araçtan inmek ve hastaneye gitmek istemesine rağmen, ekip aracından indirilmeyen avukatın zorla kanının alınmasına karar verildi. Savcının evini önünde polis aracında bekleyen Avukat Özdemir, daha sonra getirildiği hastanede kanını vermeyeceği, kanunda böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi. İfadesini bile savcının alabileceğini belirten Özdemir, kendisini yere yatırarak ters kelepçe takan bekçilerden ve kanunsuz emri yerine getiren polislerden şikayetçi oldu. İki kişinin serbest bırakılmasına ve kendisini adliyeye mevcutlu getirilmesini isteyen savcı hakkında HSK’ya şikayette bulunacağını belirten Avukat Özdemir uzun yıllar AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile mesai arkadaşlığı yapmıştı.

CORA’YA OPERASYON MU ÇEKİLİYOR?

Hukukun ayaklar altına alındığını belirten Avukat Özdemir, “Annemi evine bıraktıktan sonra arkadaşımla sohbet edip evime dönecekken, bir anda kendimi olayların içinde buldum. Bekçiler kollarımı sıktılar, beni yere yatırarak arkama çıktılar. Kendimi tanıtmama rağmen bana ters kelepçe taktılar. Hakkımda gözaltı kararı yokken, beni savcının evine götürülerek, zorla kan alınmasına kararı verildi. Polisler kanunsuz emri yerine getirdiler. İki şahıs serbest kalırken, savcı bey beni mevcutlu istemiş. Birde bekçiler benden şikayetçi olmuş” dedi. Bu arada olayı duyan birçok avukat AK Parti Milletvekili Salih Cora’ya operasyon mu çekiliyor? endişesine kapıldıklarını söylediler.

POLİSLER DELİLLERİ KARARTTILAR MI?

Yaşanan olayın ardından uzun yıllar AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile birlikte çalışan Selim Burak Özdemir’in olay yerinde yere yatırarak ters kelepçe takıldığı görüntülerinin montajlandığı iddia edildi. Avukat Özdemir. Bilirkişi talep edeceğini ve görüntülerin incelenmesini isteyeceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiAvukatBekçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105