Büyükşehir 9. sırada

Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC Araştırma Şirketi, 30 büyükşehirde gerçekleştirdiği anket çalışması sonrası 2017 yılı Eylül ayının en başarılı büyükşehir belediyeleri ve belediye başkanlarını belirledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in birinci çıktığı anket çalışmasına göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu ise 9. sırada yer aldı. Karadeniz Bölgesi’nin birinci ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz oldu.

Araştırma Şirketi ORC; sosyal yardımlar, yeşil alan ve parklar, ulaşım, çevre düzenlemesi ve temizliği ile kent estetiği konularında Büyükşehir Belediyeleri ve Başkanlarının başarı durumlarını tespit eden bir rapor yayınladı. ORC Araştırma Şirketi’nin düzenlediği “Yerel Yönetimler Araştırması”nda 2012 yılında kurulan 14 büyükşehir belediyesi arasında Malatya ve Ordu’dan sonra 3. sırada yer alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yüzde 54.5 oyluk başarı oranı ile 30 büyükşehir arasında ise 9. sırada yer aldı.

Vatandaşların görüşleri doğrultusunda oluşturulan anket sonuçlarına göre Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Karadeniz Bölgesi’nde Samsun ve Trabzon’u geçerek yüzde 55,7 oy oranıyla 8. sırada yer aldı.

Yapılan ankette Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yüzde 62,5 oy oranıyla birinci olurken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yüzde 60,6 oy oranıyla ikinci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 59 oy oranıyla üçüncü oldu.

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan “Yerel Yönetimler Araştırması Temmuz 2017” araştırmasında ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yüzde 51,3 oy oranıyla 13. sırada yer almıştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 58 oy oranıyla 3. sırada yer almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.