Büyükşehir engelliyor

ORTAHİSAR İSTEDİ BÜYÜKŞEHİR VERMEDİ

Trabzon’un en işlek ve prestijli caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesinde çevre kirliliğine sebep olan çöp görüntülerini ortadan kaldırmak için üretilen çöp konteynerlerinin yeraltına alınmasına yaşanan gelişme şaşırttı. Ortahisar Belediyesinin bu caddedeki çöp konteynerlerini yer altına almak için proje geliştirdiği ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin “Bölgede projemiz var” diyerek onay vermediği ortaya çıktı.

İKİ KEZ MÜRACAAT GERİ TEPTİ

CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin’in çöp toplanmasında yaşanan sorunlarla ilgili sorusunu yanıtlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Prestijli caddelerimizden birisi olan Maraş Caddesine gün içinde, hele de turizmin yoğun olduğu sezonda çöp arabasının girmesi hoş bir görüntü değil. Yer altı konteyneri yapalım dedik, 49 ayrı nokta tespit ettik. Talep ettik. 2 kere müracaat etmemize rağmen bu konuda gelişme olmadı.” dedi.

ORTAHİSAR Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları dün Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başladı. Meclis, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti.

Mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, son günlerde çöp toplama konusunda sıkıntılar yaşandığı kaydetti. Şahin, “Son günlerde çöp toplamada bir gevşeklik görüyorum. Bayramda da aksaklıklar yaşandı. Bunun sebebini bilmiyorum. Acaba diyorum daha önce bunlar özel taşeron firmadaydı daha mı iyi çalışıyordu da şimdi kadroya geçince gevşeklik var. Bu konuda önlem almak gerekir.” dedi.

YERALTI KONTEYNERİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ VE KOKUYU ORTADAN KALDIRIR

Bunun üzerine çevre temizliğiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Çöple ilgili hassasiyetimi biliyorsunuz. Ciddi manada bu konunun üzerine gitmek lazım. Bana da şöyle bir şikayet geldi. Maraş Caddesi prestijli caddelerimizden birisi. Ben direkt Ahmet beye talimat verdim. Biz orada toplamayı yapmışız. Hemen onun akabinde veya öncesinde tekrar çöp yığılmış. Bunlar mazeret değil. Tekrar müdahale et dedim. Size de geldiğinde hemen Temizlik İşleri Müdürüne iletin. Şu da hoş değil. Maraş Caddesine gün içinde hele de turizmin yoğun olduğu sezonda çöp arabasının girmesi hoş bir görüntü değil. Yer altı konteynırı yapalım dedik, 49 ayrı nokta tespit ettik. Talep ettik. 2 kere müracaat etmemize rağmen bu konuda gelişme olmadı. Kalıcı çözüm o dur. Görüntü kirliliğinden ve kokusundan ancak böyle kurtuluruz. Yazın daha da yoğun oluyor. Ama bu yoğunluk mazeret değil. Daha çok çalışacağız.” dedi.

Ortahisar Belediyesinin yeraltı çöp konteyneri projesini uygulamak için Trabzon Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiği ancak Büyükşehir Belediyesinin uhdesindeki bu yolda projesi olduğu gerekçesiyle onay vermediği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.