ÇAYKUR’un zarar etmesi garip

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, 2017 yılına kadar kar eden ancak Varlık Fonu'na devredildikten sonra 1,5 milyar lira zarar eden ÇAYKUR için “aşırı reklam giderleri ve krediden dolayı zarar ediyor” sözlerinin ardından Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Finans Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kurumun zarar etmesini garip buldu.

ADIGÜZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ÇAYKUR'un aşırı reklam giderleri ve kredi kullanımı nedeniyle büyük bir zarara uğradığını ifade etti. Adıgüzel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ÇAYKUR'un, Varlık Fonu'na devredildiği 2017 yılına kadar kar eden bir kurum olduğunu ancak Varlık Fonu'na devredildikten sonra 1,5 milyar lira zarar ettiğini söyledi. ÇAYKUR'un cirosuna ve zararın nedenlerine bakıldığında çok ilginç bir tabloyla karşılaştıklarını vurgulayan Adıgüzel, kurumun zarar etmesinin en önemli iki nedeninin aşırı reklam giderleri ve kredi kullanımı olduğunu belirtti.

DEMİRTAŞ ZARARI GARİP BULDU

ÇAYKUR’un zarar açıklamasının Türkiye için akıllara zarar olduğunu ifade eden Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Finans Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “ÇAYKUR’un zarar açıklaması akıllara zarar... Sadece benim gibi bir çay-kolik bile satışları için yetmelidir. Allah aşkına bütün Türkiye günde bilmem kaç ton çay içiyor. ÇAYKUR nasıl zarar ediyor. Çok garip.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105