Trabzon'un aylardır gündeminde olan ve tartışmaların yaşandığı Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifinin genel kurulu dün yapıldı. 491 kayıtlı üyenin olduğu kooperatifin genel kuruluna 358 üye iştirak ederken, mevcut başkan Serkan Selim’e karşı kooperatife başkanlık için aday olan Ömer Hakan Usta ve 66 üyenin imzasıyla gidilen genel kurula seçim maddesinin eklenmesi talebi ise oy çokluğu reddedildi. Kooperatif üyelerinin oylaması sonucu genel kurula seçim maddesinin eklenmesinin reddedildiği Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifi genel kurulunun seçimli genel kurulu ise daha önce belirtildiği üzere 30 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

ARBEDE YAŞANDI

Genel Kurul öncesinde ve genel kurul devam ederken Turan Altuntaş ve Serkan Selim ile Ömer Hakan Usta arasında sık sık tartışma çıktı. Yaşanan tartışmaya Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler müdahale ederken tartışmaların büyümeleri engellendi. Üçlü arasında yaşanan tartışmaların ardından ise Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile Kooperatif Başkanı Serkan Selim arasında vekâletname tartışması yaşandı. Bakanlık yetkilisi kendisinin genel kurulda tek yetkili olduğunu belirtti. Serkan Selim ise yetkileri dahilinde genel kurul salonuna alım yapılacağını söyledi. Bakanlık yetkilisi ile Serkan Selim arasındaki tartışmaya polis de müdahil olurken tartışma yatıştırıldı.  

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERI ALINDI

Trabzon Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifinin genel kurulunun gerçekleştirildiği Uzumkum Otel çevresinde dün sabah erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı. 100’e yakın emniyet personelinin güvenliği sağladığı kurula, 70 civarında da özel güvenlik personeli destek verdi.

SELİM: USTA BANA MERMİ ATSA DA KREDİSİNİ ÇIKARTIRIM

Türkiye’deki en temiz kooperatif bizimkidir. Geriye dönüşlerimizde hiçbir sorun yok. Bizi şikâyet ettiler, müfettiş gönderdiler. Müfettiş bize diyor ki, “Bu kooperatifi nasıl şikâyet ettiler? Ömer Hakan Usta Ankara’dan geriye gelmiyor. Sen kooperatife gelmiyorsun sürekli şikâyet ediyorsun. Benim orada görevim belli. Ömer Hakan Usta bana mermi de atsa yarın gelsin onun da kredisini çıkartırım. Normal şartlarda seçimimizi yapacak olsaydık ben Ömer Hakan Usta’yı eleştirmezdim. Beni mecbur bıraktılar. O çektiği mesajlar, ortamda konuştukları nedeniyle bir takım şeyleri ben anlatmak zorunda kaldı. Sen bu genel kuruldaki üyelerden özür dilemek zorundasın. Şikâyet zavallıların işidir. Eğer bir sıkıntı varsa müfettiş gelir inceler. Yalan konuşmanın bir anlamı yok Ömer Hakan Usta. Ömer Hakan Usta 9 yıl Engin Hacısalihoğlu’nun şoförlüğünü yaptı. Engin abimiz seçimi kaybetti hemen Turan Altuntaş’ın yanına geçti. 11.5 sene Turan Altuntaş’ın yanında durdu. Üyelerimizi kandırarak başkanlığa oturdu. Turan Altuntaş’ı arkasından vuran adamın sizleri arkasından vurmayacağını mı düşünüyorsunuz. Petrol ofisi açacağım dedi. Tamirhane açacağım dedi. Bu esnafı bir defa kandırırsın bir daha da kandıramazsın. Bunu böyle bilesin. Kendisi Turan Altuntaş zamanında Şoförler Odasında Genel Sekreterdi. İmza yetkisi başkan ve başkan vekilinde vardır. Kendisi adıma 25 tane sahte evrak hazırlamıştır. Benim adıma imzamı taklit ederek imza atmıştır. Turan Altuntaş’ın yerine 50 tane atmıştır. Şimdi hepsi soruşturma geçiriyor. Bunu bizim ismimizi lekelemek için yaptı. ” şeklinde konuştu.

SELİM: ESNAF BİRBİRİNE KIRDIRILDI

Serkan Selim, Ömer Hakan Usta’nın esnafı birbirine kırdırdığını iddia ederek, “Trabzon’da Belediye Başkanından sonra sözü geçen başkan Şoförler Odası Başkanıydı. Bugün itibarımızı kaybettik. Gelir gelmez belediye başkanına saldırdın. Senin belediye başkanıyla ne işin var? Şimdi belediyeden randevu alamıyorlar. Şoförler böyle bir pozisyona düşmemiştir. Bizim arabalarımızla herkes dalga geçiyor. Artık plaka satamaz hale geldik. Yetmedi Metin Kara’ya saldırdı. Orayı da ele geçirmek istediler. Fark yediler. Orayı da karşımıza aldılar. Durakların seçilmiş başkanlarını görevden aldı kendi adamlarını atıyor. Bu insanları birbirine mi kırdıracaksın. Bu geldi durakları birbirine kattı.” dedi.

SELİM: SİZİN ZİHNİYETİNİZ HDP’DEN BİLE KÖTÜ

Serkan Selim, Ömer Hakan Usta’ya HDP’yi örnek vererek eleştirdi. Selim, “Devletimizin ekonomik sıkıntıları belli.. CHP erken seçim talebinde bulundu mu bulunmadı. Devletimize karşı gelen HDP’liler imza toplayıp erken seçim talebinde bulundular mı? Bulunmadılar. Sizin zihniyetiniz HDP’lilerden bile kötü. Çünkü bu kooperatifi zarara uğrattınız.” dedi.

SELİM: GENEL KURULA SİYASET BULAŞTI

Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Serkan Selim, genel kurulda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak genel kurula siyasetin karıştığını söyledi. Başkan Selim, “Güzel bir genel kurul oldu. Üyelerimiz bizi tercih etti. Herkesin gözleri görüyor. Yalnız bunlar hala itiraz ediyor. Diyorlar ki “Siz uygunsuz hareket ettiniz” ama şunu üzülerek söylüyorum siyasette bu işin içine karışmıştır. Siyaset buralara bulaşmasın. Siyaset işini yapsın biz kendi işimizi yapalım. Burada her partili var. Hepsi bizim kardeşlerimiz. Üzülerek söylüyorum buraya siyaset bulaşmıştır. Bu ülkenin başındakilerin de bunu görmesini istiyorum. Bakanlık temsilcisi buraya taraflı gelmiş.” dedi

ÖMER HAKAN USTA GENEL KURULU DEĞERLENDİRDİ

Genel kurul sonrasında açıklamalarda bulunan başkan Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifi Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, “Genel kurulda arbedeler yaşandı. Bakanlık yetkilisi genel kurulu açmayla yetkilidir ama bunu bile burada hiçe saydılar. Maalesef burada uygunsuz bir genel kurul oluşmuştur. Genel kurul oldubittiye getirilmiştir. Bakanlığımızı hükümetimizi göreve çağırıyoruz. Devletimiz gerekli işlemleri yapacaktır. Maalesef çok ayıplanacak bir biçimde genel kurul yaptılar. Üyelerin iradesini hiçe sayarak bir genel kurul yaptılar. Bakanlık talimatı olmasına rağmen Gündemde oylatılmaması bile hata olan oylamayı gündemde oyladılar ve “kabul edilmiştir” diyerek 2020’de seçim vaadi verdiler. Hâlbuki bakanlık talimatı var. Burada der ki, Seçimli genel kurulda bunu oylamaya sunmayın ve oylamadan genel kurul iradesine başvurun ve genel kurul üyeleri kim kabul ederse bunu çözün” seçilenin her zaman arkasında olduğumuzu söyledik. Seçimi kaybetme kaygısıyla böyle bir genel kurul yaşandı. Maalesef utanç verici bir genel kurul oldu. 

USTA: BAKANLIK KARARINA UYMADILAR

Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifi yönetiminin bakanlık kararlarına uymadığını belirten Ömer Hakan Usta, “Genel kurulda kesinlikle yasal olmayan bir durum söz konusu. Maalesef devletimizi bakanlığımızı hiçe sayarak maalesef burada genel kurulda üyelere 2020’de görüşürüz dediler. Türkiye’de bin 100’e yakın kooperatifimiz var bu sayının bin 99’u seçimli genel kurulunu yapmıştır ama Ortahisar Kredi Kefalet genel kurulunu 2020’de yapmakta diretmektedir. Tek amaçları maaşlarla alakalıdır. Mevcut başkan konuşmasında biz maaş almayacağız demesine rağmen şu anda genel kurul tutanaklarına 6 bin lira başkanlık maaşı tutanaklara işlendi.” ifadelerini kullandı.

USTA: KONUŞTURULMADIM

Ömer Hakan Usta, Turan Altuntaş’ın divan başkanlığını yürüttüğü genel kurulda kendisine konuşma hakkı tanımadıklarını ifade ederek, “Konuşturulmadım. Bu konuda gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Muhtemelen de genel kurulun iptaline kadar bu gidecektir. Dilek ve temennilere gelene kadar birçok hata yapıldı.“ dedi.

USTA: SİYASİLERİN KARIŞTIĞI İDDİAALARINA CEVAP VERDİ

Kooperatif Başkanı Serkan Selim’in seçime siyasetin karıştığı iddialarına cevap veren Ömer Hakan Usta, “Bu genel kurula kesinlikle hiçbir siyasi irade katılmamıştır. Burada bizim talebimiz yalnızca herkesin hür iradesiyle oyunu kullanması yönündeydi. Ama maalesef onu bile burada yaptırmadılar. Siyasi irade kesinlikle bu genel kurula katılmamıştır. Burada öyle bir durum kabul edilemez. Kabul edenler etmeyenler gibi mantıksız genel kurul yaptılar.” diye konuştu.

USTA: HDP YAKIŞTIRMASINI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Ortahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Serkan Selim’in konuşması sırasında kendisine yönelik HDP yakıştırması yapmasını değerlendiren Ömer Hakan Usta, “HDP diye bana ithafta bulunan o zat. Ben 15 Temmuz’da çocuklarımla beraber sabaha kadar meydanda ağladık. Acaba kendisi neredeydi. İltifat ettiği başkanı neredeydi? Turan Altuntaş o gece telefonu kapatıp evde yatmıştı. Biz sabaha kadar darbe olmasın diye mücadele ettik. Böyle bir yakışıksız konuşmayla ilgili de kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

USTA: ŞOFÖRLER ODASI NEDEN KONUŞULDU?

Burada sanki Şoförler Odasının seçimi yapılıyormuş gibi sürekli o konuyla ilgili alakalı düşüncelerini gündeme getirdiler. İma edilenler zamanında Turan Altuntaş’ın başkan ve Serkan Selim’in başkan yardımcılığı görevlerinde yapılan usulsüzlüklerdir. Ben 9 aydan beri 9 tane projemi hayata geçirdim ve 9 aydan beri de onların yaptığı usulsüzlükleri toparlamakla uğraşıyorum. 500 bin liranın üzerinde bir borç ile bu odayı teslim aldım. Şimdi kalkıp bana eleştiride bulunuyorlar.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonEsnaf
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105