Et dönerler araştırılacak

Ortahisar Belediye Meclisinde daha öncede gündeme gelen kentte satılan er dönerlerle ilgili olarak Başkan A. Metin Genç, çalışma yapılacağını söyledi. Başkan Genç,  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılabileceğini belirterek konuyu müdürlüğe bizzat soracağını açıkladı. CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu ise etlerin ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

GAZİANTEP’TEN GELEN ETLER ŞAŞIRTIYOR

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, belediye meclisinde Trabzon’da hızla yayılan döner dükkânlarıyla ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Zorlu, Dönerlerin Gaziantep’ten ucuz ve dondurularak getirildiğini belirten Zorlu, “Buralarda ki etler tamamen şehir dışından gelmekte. Esnaflarımız bizlere, bu kiralardan nasıl kalkılıyor diye bize sorulmakta. Zabıta müdürlüğü denetimleri sadece gramaj ve sağlığa uygunluk boyutunda olduğu ifade ediliyor. Donmuş ve hazır halde Gaziantep’ten gelmekte. Bunlar 10 liraya satılan, şehir dışından gelen dönerler. Bu konuda tarım il müdürlüğünün denetimi var mı? Gaziantep’den geliyor, şaşırtıyor” diye sordu. 

TARIM MÜDÜRLÜĞÜYLE ÇALIŞMA YAPILACAK

Bu soru üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber çalışma yapılabileceğini ifade etti. Genç, “Çok önemli bir konu. Hemşerilerimizi sağlığı için önemli konu. Ben bizatihi Tarım İl Müdürlüğü ile görüşeceğim. Müşterek çalışma konusunda karar verirsek imkânlarımız var. Aynı hassasiyete katılıyorum” dedi.

ETLERİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

CHP’li Cüneyt Zorlu, “Türkiye’de 80 tane domuz çiftliği var. Bir milyon domuz kesiliyor. Ben bunlara domuz eti katıldığını söylemiyorum ama ne olduğunu bilmiyoruz. Donmuş ve çok ucuza geliyor. Bu fiyatlara satılması insanı şaşırtıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.