GIDA TERÖRİSTLERİ YAKALANDI

Taklit veya hile yapıldığı tespit edilen Türkiye’de toplam 618 firmaya ait bin 211, bölgede ise 14 firmaya ait 15 ürün Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesinden açıklandı. Buna göre Trabzon’da 7, Ordu’da 7, Rize’de ise 1 ürünün hileli ya da taklit yapıldığı açıklandı.

BAKANLIK GIDA TERÖRİSTLERİNİ AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gıda ve gıda ile temas eden malzemelerin resmi kontrol faaliyetleri titizlikle yürütülüyor.  Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

BÖLGEDE 15 ÜRÜNDE SORUN ÇIKTI

Bakanlık, laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten ve ithal eden firmaları internet sitesi üzerinden ifşa etti. Trabzon’da 7 firmanın kullandığı ürünlerin başında tereyağı geliyor. 7 firmanın 6’sında tereyağına bitkisel yağ katıldığını tespit eden bakanlık bir firmanın da dana eti kullanılan hamburger köftesinde tek tırnaklı eti tespit etti. Rize’de 1 firmanın ürettiği siyah çayda boya/ gıda boyası tespit edildi. Bölgede en dikkat çeken kent ise Ordu oldu. Ordu da 7 üründe hile tespit edildi. Kentte bir birahane de değerleriyle oynanmış vodka, pişmemiş köfte satan bir firmada kanatlı eti ve sakatat, 3 üründe lahmacun harcında sakadat ve kanatlı eti, 2 kır pidesi harcında ise tavuk eti, baş eti ve sakadat tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.