Hakkari Tartışması: Hangisi Doğru Söylüyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak ile arasında güvenlik tartışması çıktı.

MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti’nin Hakkari ve Van’dan sorumlu il koordinatörü olarak görevlendirilen AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu geçen hafta Hakkari’ye bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Hakkari ziyaretinin ardından basında Köseoğlu’na yönelik bombalı saldırının son anda önlendiği yönünde haberler çıktı. Çıkan haberler üzerine dün bir açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, "Hakkari’den Yüksekova’ya gidişimiz esnasında bir tünele yaklaştığımız esnada, güvenlik güçlerimiz bizi tünelin içerisinde durdurdular ve beklememiz noktasında bizi uyardılar. İleride bir düzenek tespit edildiğini ve bunun güvenli bir şekilde imha edildiğini söylediler. Yani olay bundan ibarettir. Aslında yol güzergahı üzerinde güvenlik güçlerimizin her zaman yolu güvenli bir hale getirmek anlamında yaptığı kontroller neticesinde, oradaki tespit edilen bir patlayıcının imha edilmiş olması. Biz oradayken, Hakkari’de, Yüksekova'ya çıktığımızda da bir tane eylem hazırlığındaki teröristin polislerimiz tarafından tespit edildiği için intihar ettiğini öğrendik” diye konuştu.

VALİLİK HABERLERE AÇIKLIK GETİRDİ

Basında ‘Bombalı saldırı son anda engelledi’ şeklinde çıkan haber üzerine Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak yazılı bir açıklama yaptı. Hakkari Valiliği’nde yapılan yazılı açıklamada, “22-23.08.2017 tarihlerinde il merkezimizi ve ilçelerimizi ziyaret eden AK Partili Milletvekili Heyetinin bu ziyaretleri esnasında ve geliş-gidiş güzergahlarında gerekli yol güvenlik ve emniyet tedbirleri alınmış olup, herhangi bir olumsuz olayla karşılaşılmamıştır.  Basında Hakkari ili ziyaretleri esnasında milletvekili heyetine, ‘Bombalı saldırı son anda engelledi’ şeklinde yer alan haberler asılsız ve tamamıyla gerçekdışıdır. Vatandaşlarımızın yol emniyetlerinin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerimiz denetimlerini sürdürmekte ve gereken tedbirleri almaktadırlar” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.