İki vekil çok öfkeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile NATO toplantısında tartışarak PKK’nın bir terör örgütü olmadığını söyleyen ve Fransa'daki sözde Ermeni soykırımı iddialarını savunan Fransız parlamenter Sonia Krimi’ye tepkiler çığ gibi büyüyor. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Fransız parlamentere sert tepki gösterdi. Türkiye’nin böyle söylemler karşısında artık sessiz kalmadığını belirten Cora “Geçmişte yaptığımız ‘van minit’ çıkışı, ‘dünya 5’ten büyüktür’ haykırışı ve yine bakanlarımız tarafından dünyanın çifte standartlı politikalarına karşı ortaya konulan tavır gurur vericidir” ifadelerine yer verirken Ayvazoğlu “Soykırım konusunda ağzını bile açmaması gereken Fransa'yı, yanlış kişiye savunmanın ağız payına razı geleceksiniz. Duruma Fransız kalanlara ithaf olunur” dedi.

CORA “FRANSA KARANLIK TARİHİYLE HESAPLAŞSIN”

Fransız Parlamenterin küstahça bir tavır sergilediğini kaydeden Cora “Kendi karanlık tarihlerine bakmadan başka bir ülke hakkında ahkâm kesen Fransız parlamenterin ifadelerine Sayın Bakanımızın vermiş olduğu cevap Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve tüm insanlığın duygularına tercüman olmuştur. Fransa tarihle hesaplaşacaksa Cezayir’de katlettiği 1,5 milyon insanla ve Ruanda’da yaptığı katliamla yüzleşmesi gerekiyor” biçiminde konuştu.

SÖYLEMLER KARŞISINDA TÜRKİYE ARTIK SESSİZ DEĞİL

Türkiye’nin böyle söylemler karşısında artık sessiz kalmadığını belirten Cora “Türkiye hadsizlikte bulunanlara haddini bildiren bir ülkedir. Sayın Bakanımız Çavuşoğlu’da bu meyanda Fransız parlamentere haddini bildirmiştir. Verecek ve söyleyecek sözü kalmadığından dolayı da toplantıyı terk etmek durumunda kalmıştır. Geçmişiyle yüzleşmeyen Fransa başka ülkeleri karalama çabası içerisindedir. Geçmişte yaptığımız ‘ van minit’ çıkışı, ‘dünya 5’ten büyüktür’ haykırışı ve yine bakanlarımız tarafından dünyanın çifte standartlı politikalarına karşı ortaya konulan tavır gurur vericidir” dedi.

AYVAZOĞLU “FRANSA SOYKIRIM KONSUNDA AĞZINI AÇMAMALI”

Fransız parlamenter Krimi’ye sert tepki gösteren Ayvazoğlu “Verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle gurur duyuyoruz. Soykırım konusunda ağzını bile açmaması gereken Fransa'yı, yanlış kişiye savunmanın ağız payına razı geleceksiniz. ‘PKK bir terör örgütü değildir’ derken kullanmadığınız beyin sapının eksikliğiyle yüzleşeceksiniz” ifadelerine yer verdi.

FRANSIZ KALANLARA İTHAF OLUNUR

Ayvazoğlu “Cevabı vebali kadar büyük olan sorularınızı kirli ve karanlık tarihinizdeki mezalimlere yönelteceksiniz. Ya da uluslararası bir rezaletin sözcüsü olarak PR yapayım derken işte böyle rezil olacaksınız. Yıllar yılı ayar verilen, had bildirilen güzel ülkem nereden nereye geldi, hamd olsun. Duruma Fransız kalanlara ithaf olunur” diyerek tepkisini sürdürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.