İYİ PARTİDE KURULTAY ÖNCESİ KORAY AYDIN GERGİNLİĞİ

BÜYÜK KURULTAY ÖNCESİ GÜNDEM KORAY AYDIN
Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Partinin henüz tüm il ve ilçelerde teşkilatlanmadan kurultay kararının almasının ardında iki olasılığın olduğu ileri sürüldü. Beklenen ve daha önceden belirtilen sürece göre ilçe ve illerde teşkilatlanarak buradan belirlenecek delegelerle kurultay yapmayı planlayan İYİ Partinin birkaç gün önce kurultayı 10 Aralık’ta yapılacağını açıklamasındaki etkinin ne olduğu kamuoyunun merak konusu oldu. Kurultay kararının erkene çekilmesindeki iddialardan biri erken seçim ihtimali... Seçime girebilmenin koşullarından olan kurultayın yapılarak AK Partinin olası erken seçim kararına hazırlıklı olmak. Bir diğer iddia ise bir süredir teşkilatlanma faaliyetlerinde attığı adımlar nedeniyle ciddi rahatsızlıklara neden olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın bu kurultayla birlikte tasfiye edilmesi... Her iki iddia da İYİ Parti tabanında konuşulurken Koray Aydın’a yönelik tabandan gelen rahatsızlık basına da yansımıştı.

İYİ Parti’de 10 Aralık’ta yapılacak olan Büyük Kurultay öncesi gündeme Koray Aydın tartışması düştü. 200 kişiden oluşan Kurucular Kurulu’nun rahatsızlık duydukları Koray Aydın’ın görevini gündeme getirebilecekleri ileri sürüldü. 

 İYİ Partinin 1. Olağan Kurultayında henüz il ve ilçe teşkilatlanması tam olarak yapılamadığından partinin 200 kişiden oluşan kurucular kurulu üyeleri delege kabul edilecek. Parti yönetimi daha önce bu şekilde Emine Ülker Tarhan ve Süleyman Yağcıoğlu’nun partilerinin kurultaylarını gerçekleştirdiğini ve seçimlere katılabilecek yeterlilikte kabul edildiklerine dikkat çekiyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105