Joper Timleri Dağlara İndi

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 11 Ağustos tarihinde 15 yaşandaki Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in şehit edilmesinin ardından Ankara'dan bölgeye gönderilen Jandarma Operasyon Komutanlığına (JOPER) bağlı özel timler, dün sabah itibarıyla operasyona katıldı. Çembere alınan teröristleri imha etmek üzere helikopterlerle bölgeye indirilen JOPER timleri ormanlık alanda 4 teröristin izini sürüyor.

JOPER TİMLERİ ÇEMBERE GİRDİ

PKK terör örgütünün Trabzon’daki son eylemini ardından bölge tamamen askerlerle kuşatıldı. Trabzon ve Giresun’daki birliklerin yaklaşık 6 aydır bölgede gece gündüz gerçekleştirdiği operasyonlara dün özel bir birlik katıldı. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunan ve iki taburdan oluşan 280 kişilik JOPER timleri, Cudi-Zaza kod adlı Mehmet Yakışır’ın liderlik yaptığı ve ikisi İranlı diğerinin ise Mardinli olduğu belirlenen 4 kişilik terörist grubun peşine düştü.

İHBARLARIN DEĞERLENDİRİLİYOR

Bölgeden gelen bütün ihbarları değerlendirilirken, yaklaşık 400 jandarma Maçka'da dağ-tş teröristleri arıyor. Havanın yağmurlu ve sisli oluşu operasyonu güçleştiriyor. Operasyonlara zaman zaman askeri helikopterlerde destek veriyor.

DİYARBAKIR’DAN DESTEK GELECEK

Tamamı rütbelilerden oluşan Jandarma Operasyon Komutanlığına (JOPER) timlerinin Maçka’da sürdürdüğü operasyona önümüzdeki hafta Diyarbakır’dan destek geleceği öğrenildi. Bir süredir Diyarbakır’daki operasyonlara katkı sağlayan JOPER timlerinin komutanının da bölgeye geldiği öğrenildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105