Kaynar Kazan - Trabzon bunları konuşuyor

AKÇAABAT’TA SÜRPRİZ ADAYLAR GÜNDEME GELİYOR
Trabzon’un Ortahisar’dan sonra en büyük ilçesi olan ve seçimleri her zaman çok konuşulan Akçaabat ilçesinde yerel seçimler öncesi kulisler iyice hareketlendi. Bilindiği gibi CHP’de aday adaylığı süreci başlamıştı. AK Parti’de ise 5 Kasım-12 Kasım arasında müracaatlar alınacak. Adaylığı düşünen memurlar ve siyasi parti yöneticileri ise 1 Aralık 2018 günü saat 17.00’a kadar istifasını sunacak.
AK Parti’de Akçaabat için Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in adaylığı halen söz konusu. Türkmen dışında ise çok sayıda isim gündeme geliyor. Bunlar; AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan, Eski Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Mehmet Baş’ın yanı sıra Trabzon’un tanınmış ve başarılı iş adamlarından Sebat Sürücü Kursu Sahibi ve Eski AK Parti İl başkan Yardımcısı, TTSO Meclis Üyesi Aydın Özkurt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu da konuşulan isimler arasında yer alıyor. Yoloğlu'nun belediyede 10 yıldır başarılı çalışmalar gerçekleştirdiği ve referansların güçlü olduğu ileri sürüldü.  Akçaabat’ta tabi ki bağımsız adaylar da var. Bunların başında da emlak sektörünün genç ve başarılı ismi Tamer Kolamaç var. Görüldüğü üzere Akçaabat’ta hayli heyecanlı bir seçim bizi bekliyor.
+++
YOMRA’DAKİ ADAY ADAYLARI HEYECAN YARATTI
Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’den Yomra için belediye başkan aday adayı olması beklenen isimler ilçede heyecan oluşturdu.
Yomra’da mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun yeniden aday gösterilmeyeceğine inanan birçok isim adaylık için nabız yokluyor.
Eski AK Parti Yomra İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, Eski Yomra Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Binay, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız’dan sonra KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın da isminin konuşulması AK Parti’nin elini rahatlattı.
Gözler şimdi ilçede 5 Kasım tarihine çevrildi. Bakalım Yomra için başka hangi isimler aday adaylığı müracaatı yapacak?
+++
ADAYLIĞI KONUŞULAN AK PARTİ DÜZKÖY İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
AK Parti Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar, ‘AK Partiden belediye başkan adayı olacak’ şeklindeki yorumların kendisinin dışında geliştiğini belirterek, böyle bir açıklamasının olmadığını belirtti.
Akpınar, “Belediye Başkanlığı aday adaylığıyla alakalı herhangi bir açıklamam ve beyanatım olmamıştır. Şu anda AK Parti Düzköy İlçe Başkanlığı görevime devam ediyorum. 
Partimizin aday adaylığı süreci başlayınca gerekli açıklama partimiz tarafından yapılacaktır. 
Sosyal medyada yapılan paylaşımlar benim veya partimizin açıklaması değildir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

++++

USTAÖMEROĞLU SUNAY AKIN ÜZERİNDEN KİME SİTEM ETTİ 

Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu sosyal medya hesabından sitem dolu bir mesaj yayınladı. Söylediklerini görmeyen kent insanını bakan neyle suçladı. İşte Ustaömeroğlu’nun o mesajı:  Sunay Akın Trabzon'daki bir etkinlikte Trabzon Çimento Fabrikası'nın neden müze yapılmadığını sormuş ve eleştiride bulunmuş. Bütün salon kendisini alkışlamış. Alkışlayan Trabzonlular;
Gürol Ustaömeroğlu bu konuda basında yıllar önce makale yazdı durdu. Çimento Fabrikası müze olsun dedi. Hatta buraya karşılıksız proje yapmayı bile teklif etti. Yurt dışından örnekler verdi. Her fırsatta hem sosyal medyada hem de bütün toplantılarda bu düşüncesini dile getirdi. Neden Gürol Ustaömeroğlu'na destek çıkmadınız?
Neden kendisini alkışlamadınız?
Neden bu kent kendi adamını, içinde yaşayan adamını yok görür ve dikkate almaz?
Yazık gerçekten çok yazık.

+++

GENEL MERKEZ REVİ’YE ‘OTUR YERİNE’ DEDİ

Trabzon Büyükşehir için kimlerin aday olabileceği konuşulurken Genel Merkezin Haydar Revi’ye “İl başkanlığına devam ediyorsun” dediği ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya çağrılan Revi’yle ayarlanan görüşme 1-2 kez ertelendi. Sonunda Revi’nin adaylığına yeşil ışık yakılmadığı öğrenildi. Bize göre de doğru olanı buydu. Aslında Revi’nin gönlünde yatan aslan Ortahisar’dı. Ama o da olamadı.
Erdoğan Bayraktar ismi siyası kulislerinde dolaşıyor. Bize göre 17-25 sonrasında Bayraktar için aktif siyasetin önü kapanmıştır. Geriye kalan adaylar ise Orhan Fevzi Gümrükçüoğu Ahmet Metin Genç, Mazhar Yıldırımhan ve Asım Aykan.  Cumhurbaşkanı Erdoğan kimi işaret edecek, göreceğiz. Aday belirlemede anketlerin önemli olacağını düşünüyoruz. 

+++

TİYATRODA KALİYETİ OYUN NEDEN ÇIKMIYOR
Trabzon Devlet Tiyatrosu kentin aynası gibi. Trabzon’un sanat olan ilgisini gösterir. Şimdilerde insanlar, tiyatro seyircinin artmasına rağmen kaliteli oyunların çıkmamasından dert yanıyor. Son oynanan tek perdelik ‘ikinci el cinayet’ adlı oyun ise tam bir hayal kırıklığı. İki kişilik oyunda yaşananlar ile oyunun tanıtımı arasında da farklılık göze çarpıyor.  Tiyatronun internet sitesinde yer alan oyunun konusunda ‘Yogaya gitmek isteyen kadın, köprüden atlayacak yaşlı adama atlayacaksan atla diye bağırır’ yazarken,  sahnelenen oyunda ise oyuncunun sadece bunu aklından geçirdiği ortaya çıkmaktadır. Trabzon’da tiyatrodaki bu düşüşün altında, bir çok sanatçının Trabzon’u terk etmesinin yattığını söylüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.