Keşke yaşanmasaydı

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’de, üzerinde “Kürdistan” yazılı kaşkoller açarak olay çıkmasına sebep olan ve gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilen 9 Irak uyruklu kişinin karıştığı olayla ilgili Uzungöl Platformu ortak bir bildirge yayınladı.

Uzungöl Muhtarı ve aynı zamanda Uzungöl Esnaf Turizm Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz ve Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz’den oluşan Uzungöl Turizm Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Keşke böyle bir durum yaşanmasaydı.” denildi.  Uzungöl Turizm Platformu yayınladığı ortak bildirgede, “Uzungöl dünya markası bir turizm beldesidir. Tüm dünyanın göz bebeği durumundadır. Uzungöl turizmini geliştirme ve yaşatmak için Uzungöl Platformu olarak tüm esnaf ve halkımızla birlikte büyük gayretler sarf ediyoruz. Uzungöl bugün dünyanın göz bebeği durumuna gelmişse hepimizin gösterdiği hassasiyetindendir. Gelen her turist bizim misafirimizdir. Başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak misafirperverliğimizi gösterirken milli ve manevi değerlerimizden de asla ödün vermeyiz. Bu ülkenin fabrika ayarlarıyla kimsenin oynamaya hakkı yoktur.  Uzungöl’de yaşanan olay tamamen bir kışkırtmadır. Trabzon’da ve özellikle Uzungöl’de sözde Kürdistan kaşkolü açmak kışkırtmaktan öte başka bir şey değildir. Kimse bu toplumun sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmasın. Tüm dünyanın gözü önünde bulunan Uzungöl’de bu tür kışkırtmalar yapılması son derece tehlikeli bir durumdur ve bu tür kalkışmalara da halkımız asla müsaade etmez, etmeyecektir. Gözaltına alınan şahısların sınır dışı edilmesi halkımızın gösterdiği doğru tepkinin bir ifadesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ” ifadelerine yer verildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.