Mardin’de 1999 yılında askerliğini yaparken vefat eden oğlunun şehitlik hakkını arıyor

SANER AYAR ŞEHİT Mİ DEĞİL Mİ?

Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşayan Mikdat Ayar, Mardin’de askerliğini yaparken vefat eden oğlunun ölümündeki sırrın açığa çıkması için dava açtı. 1999 yılında Mardin’de vatani görevini komando olarak sürdüren Saner Ayar henüz belirlenemeyen bir nedenle hayatını kaybetti. Baba Ayar, aradan 18 yıl geçmesine rağmen oğlunun şehit olup olmadığını öğrenmek için Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

YARGITAY’IN EMSAL KARARI VAR

Oğlunun çok sağlam bir vücuda sahip olduğu için komando seçildiğini belirten Ayar, “Zehirlendi mi vuruldu mu bilemiyoruz. Ölümünden 2 yıl sonra elimize geçen Adli Tıp Raporu’nda ‘Ölüm nedeni belirlenememiştir’ denildi. Avukatlar davayı almak istemedi. İçimizdeki kuşkuyu atamadık. Oğlumun şehit olup olmadığını bilmek en doğal hakkım. Yargıtay’dan emsal karar çıkınca dava açtık.” diye konuştu.

ASKERİ TÖREN BİLE YAPILMADI

Türk Bayrağı dalgalanan oğlunun mezarı başında gözyaşlarını tutamayan Ayar, tek isteğinin gerçeğin ortaya çıkması olduğunu belirtti. Ayar, “Oğlum ölmeden 1 saat önce ablasıyla telefonda konuşmuştu. Herhangi bir şeyi yoktu. Komutanı bu görüşmeden 1 saat sonra arayıp önce ‘Oğlunuz rahatsızlandı’ dedi. 1 saat sonra ise ‘Öldü’ dedi. Önce askeri tören yapacağız dediler sonra ise 4 tane asker gönderip defnettiler.” dedi.

Aydın GELLECİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105