Öldüren kazada sürücü kusurlu

gazete61.net / ÖZEL HABER

Trabzon’da bir kişinin öldüğü kazada asli kusurlu bulunan aracın sürücüsünün 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

LAMBALARI YAKTI, REFLEKTÖRÜ KOYDU

Trabzon’un Pazarkapı Mahallesi’nde 23 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili soruşturma bir yıl sonra tamamlandı. Bilirkişi, kazada hayatını kaybeden Muhammet Ören’in tüm kuralları yerine getirdiğini, ölüme sebep olan banka aracının sürücüsü Alihan B.’nin asli kusurlu olduğunu belirten raporu savcılığa gönderdi.

ARIZALI ARACIN SOLUNDAN GEÇMEK İSTEDİ

Seyir halindeyken 61 TD 976 plakalı aracı arızalanan Muhammet Ören, önce aracının dörtlülerini yaktı ardından da reflektörlerini aracından 10-15 metre uzak bir mesafeye koydu. Yola çıkan Muhammet Ören, seyir halindeki araçları sağ şeride yönlendirmeye başladı. Bu sırada seyir halinde olan Dursun Berber yönetimindeki 61 VK 077 plakalı aracın orta şeride geçmesinin ardından bu aracın arkasında seyir halinde olan Alihan B.’nin kullandığı araç arızalı aracın solundan geçmek istedi. Alihan B.’nin kullandığı araç Muhammet Ören’e çarparak, ölümüne neden oldu.

SORUŞTURMAYI TAMAMLADI, HAPİS TALEP ETTİ

Kazayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Aytaç Arslan, Muhammet Ören’in ölümüne neden olan 34 AT 7873 plakalı banka aracının sürücüsü Alihan B. hakkında taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak iddiasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talep etti. Savcı Arslan, Alihan B. hakkında hazırladığı iddianameyi Trabzon Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Bu arada kazada yaralı olarak kurtulan Abdullah Yeter şikayetçi olmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105