ÖNERGEYİ ALIN KULLANIN

Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) fındık üreticilerinin sorununun araştırılarak sorunların çözümüne yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise sunulan önergenin yankıları sürüyor. Önergenin AK Parti’nin oylarıyla reddedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün oylama sonrasında yaptığı fındık açıklamasını eleştirdi. Sabri Öztürk’ün, “Elbette fındıkla ilgili tedbirler alınmasını istiyoruz. Ancak Meclis’te teamül gereği iktidar partisi kendi imzası olmayan önergeleri usulen reddeder. Yoksa içeriğine karşı çıktığımızdan değil.” sözlerini eleştiren Necati Tığlı, “Tarım Bakanlığı “Rekolteyi ben açıklayacağım” dedi ama açıklamadı. TMO üzerinden belirleyeceği alım fiyatını açıklamayı da unuttu (!) Bakanlık rekolte ve fiyat ile ilgili yaptığı her hangi bir çalışmayı bizlere örnek gösterebilir mi? Önerge hazırlamak için zahmet etmeyin. Her dönem CHP tarafından Fındık Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılması için TBMM’ye verilen Önergelerden birini alıp hiç vakit kaybetmeden TBMM Başkanlığına verin bizde önergenizi destekleyelim.” sözleriyle tepki gösterdi.

ÖZTÜRK NELER DEDİ?

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, önergenin AK Parti oylarıyla reddedilmesinin ardından gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı kaleme aldı: “

Geçtiğimiz günlerde Meclis’te muhalefet partileri tarafından verilen fındıkla ilgili önergenin reddi üzerinden Partimiz, Milletvekillerimiz ve şahsımızla ilgili yapılan yorumlar karşısında bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Fındıkla ilgili sorunları araştırmak üzere verilen önergenin içeriğine karşı değiliz. Elbette Bölgemizin tek geçim kaynağı fındıkla ilgili her türlü araştırma yapılmasını, tedbirler alınmasını istiyoruz. Ancak Meclis’te teamül gereği iktidar partisi kendi imzası olmayan önergeleri usulen reddeder. Yoksa içeriğine karşı çıktığımızdan değil. Böyle önemli bir konuda önergenin iktidar partisinin görüşü alınmadan ve imzası olmadan muhalefetin gündeme getirmesi sorunları çözmekten ziyade polemik sonucunu doğurmaktadır. Fındık üreticilerimiz rahat olsun, hem Tarım Bakanlığımız bu konuda her türlü çalışmayı yapıyor, hem de AK Parti grubumuz önümüzdeki günlerde fındıkla ilgili sorunların araştırılması için komisyon kurulması konusunda bir önerge üzerinde çalışmaktadır. Her zaman olduğu gibi daima fındık üreticilerimizin yanındayız. AK Partili milletvekilleri olarak bu konuda yeni dönemde birçok kez ilgili Bakanlarımız, kuruluşlarımızla görüşmeler yaptık, yine bu konuda çalışmaya konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.