Ortada şark kurnazlığı var

MHP’nin fındık üreticilerinin sorununun araştırılarak sorunların çözümüne yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise sunulan önergenin yankıları sürüyor. Önergenin AK Parti’nin oylarıyla reddedilmesinin ardından muhalefet partilerinin şark kurnazlığı yaparak AK Parti üzerinde algı oluşturmaya çalıştığını ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “AK Parti’yi köşeye sıkıştırmak istediler. Bunlar ucuz siyasi hareketlerdir. Böyle konularda tekrar söylüyorum usul ve teamül siyasi partilerin bir araya gelip ortak önerge hazırlamalarıdır. Şark kurnazlığı yapıldı. Korsan önerge ile siyasi çıkar oluşturulmaya çalışıldı.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın fındık üreticilerinin sorununun araştırılarak sorunların çözümüne yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclise araştırma önergesi verdi. MHP’nin fındık önergesine CHP, İYİ Parti ve HDP’den de destek geldi. Ancak önerge AK Parti oylarıyla reddedildi. TBMM’de fındık önergesinin reddedilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ortada bir şark kurnazlığı olduğunu ve önergeyi verenlerin de bunu ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını söyledi. “AK Parti’yi köşeye sıkıştırmak istediler” diyen Milletvekili Salih Cora, “Bunlar ucuz siyasi hareketlerdir. Böyle konularda tekrar söylüyorum usul ve teamül siyasi partilerin bir araya gelip ortak önerge hazırlamalarıdır. Şark kurnazlığı yapıldı. Korsan önerge ile siyasi çıkar oluşturulmaya çalışıldı. Haftaya gruplar bir araya gelir samimi iseler ortak Önerge hazırlanmasını kabul ederler. Konunun her yönü ile takipçiyiz. Dün mecliste yapılan hareket siyaseten doğru değildir. Biz fındıkta bu yıl doğru işler yapıyoruz iddiasında değilim eksiklerimizin olduğunun farkındayım. AK Parti’ye sitem eden arkadaşlarımız eyvallah. Lakin diğer siyasi partiler dün önerge verenler. Onların iktidarda olduğu dönemde fındığın ne hallerde olduğunu da biliyoruz.” dedi. Açıklamalarını sürdüren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Biz bu konuda haftaya birlikte önerge verelim dedik. Bunun bir kaç parti tarafından siyasi malzeme olarak kullanılmasını grup olarak uygun görmedik. Haftaya hep birlikte çok daha kapsamlı bir önerge vermeyi teklif ettik hayır şimdi imzalayın diyerek dayatma yapıldı. Parti kültürümüzde istişare vardır. Yetkili kurullarımızla görüşüp haftaya önerge vermeyi (diğer siyasi partilerle ortak imza İle ) düşünüyoruz. Doğru olan budur. Her gün bir ürün hakkında(üzüm fındık incir buğday çeltik vs) önerge verilse meclis çalışamaz. Bu oylamanın muhalefet partisi Milletvekili tarafından istismar edilmesi de ayrı bir garabettir. Çünkü onların sandalye çoğunluğu iktidar partisinden daha fazladır. Madem öyle kendi kafalarına göre önerge hazırladılar o zaman önergelerine mecliste sahip çıkıp kabul oyu verselerdi. Çoğunlukları var. Önerge oylamasına niye katılmadılar. Şayet oylamaya katılmış olsalardı O zaman bizim gurubun ret oyunu haklı olarak eleştirebilirlerdi. Meclisteki teamül araştırma önergelerinin ortak imza İle verilmesi yönündedir. Bugün bu teamüle aykırı davranıldı.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.