Ortahisar'da dikkat çeken karar

Ortahisar Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarına devam ediyor. Ekim ayının 5. meclis oturumu Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Ortahisar Belediyesi'nin 2020 Yılı Gelir Tarifesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Genç, hizmetlerle ilgili artış tutarlarının vatandaşların mağdur edilmeyecek şekilde; kanunlarda belirtilen alt-üst sınırlar ile enflasyon oranı dikkate alınarak belirlendiğini dile getirdi.

EKONOMİK ŞARTLARI DİKKATE ALDIK

Başkan Genç, "2020 Yılı Gelir Tarifesine katkı sunan bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu oranları tespit ederken vatandaşlarımızın kaliteli hizmet almasını ve ekonomik gücünü göz önünde bulundurduk. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde, enflasyon oranını, kanunlarda belirtilen alt ve üst sınırları dikkate alarak tarifelerimizi düzenledik. Tarifemizi hazırlayan Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerimize de bir kez daha teşekkür ediyoruz." dedi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz tarafından tek tek okunan 2020 Yılı Gelir Tarifesi maddeleri üzerinde söz alan meclis üyelerinin de görüşleri doğrultusunda tarifeler yeniden revize edilerek oybirliğiyle kabul edildi.

Gelir tarifesiyle ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Turgay Şahin kültür ve veterinerlik hizmetleriyle ilgili herhangi bir zam yapılmasını çok olumlu bulduğunu belirterek, "Gelir Tarifesindeki değişiklik yapmak demek zam yapmak demektir. Ben komisyona teşekkür ediyorum. Şöyle ki, en azından kültür ve veterinerlik hizmetlerine zam düşünmemişler. Zamları da tek haneli rakamlara çekmeye çalışmışlar. Yani enflasyon oranında tutmamışlar. Onun için de idarenin taleplerini zorlamışlar ve düşünmüşler onun için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.  

İyi Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ise talep edilmesi halinde yeraltı çöp konteynır sisteminin belediye bütçesi için yeni bir gelir kalemi oluşturacağını söyledi. Çakıroğlu,

"Ben de komisyona yapmış olduğu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. En azından belediyenin gelirleri noktasında bugün çöple ilgili olanında yeni bir gelir kalemi oluştu. Şehrin modern bir görüntüye sahip olabilmesi açısından yapılacak olan çalışmaya temel oluşturdu. Ben bu düşüncelerle gelir tarifesine evet diyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum, hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediyesi Gelir Tarifesi 1 Ocak 2020'den tarihinde itibaren yürürlüğe girecek.

Anahtar Kelimeler:
OrtahisarAhmetGelirHayır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105