Paçavra yasak olamazmış!...

Trabzon’un Çaykara İlçesi Uzungöl Mahallesi’nde Iraklı turistlerin Kürdistan yazılı kaşkolla göl kenarında fotoğraf çektirmesi halkı öfkelendirdi. Olayda 9 kişi sınır dışı edilirken, HDPKK’lı Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, açılan paçavrayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Acar, “Tabii ki Kürdistan yasak olamaz. Sadece o gelen Iraklı vatandaşlar için değil Türkiye’dekiler için de Kürdistan’ın yasak olması söz konusu değil.” dedi. CHP’li Bekaroğlu ise Trabzon Valiliğinin açıklamalarına anlam veremediğini ifade ederek suçlama yaptı. Öte yandan söz konusu provokatörlerin çocukları kullanarak provokasyon yaptıkları görüldü.

‘KÜRDİSTAN’ YASAK OLAMAZ!..

HDPKK Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Irak’ın kuzeyinden gelerek Trabzon’da atkılı provokasyona imza atan kişilerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Milletvekili Başaran, “Tabii ki Kürdistan yasak olamaz. Sadece o gelen Iraklı vatandaşlar için değil Türkiye’dekiler için de Kürdistan’ın yasak olması söz konusu değil.” dedi. Trabzon Valiliğinin açıklamasına da tepki gösteren Başaran, “Valiliğin yaptığı açıklama ve işlemler skandal denilecek düzeyde. Valilik bu linç girişimini çok normal bir tepkiymiş, insanlar düşüncelerini ifade etmişler gibi söyledi.” diye konuştu.

BEKAROĞLU VALİLİĞİ SUÇLADI

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise Trabzon Valiliğinin yaptığı açıklamaları doğru bulmadığını açıkladı. Bekaroğlu, “Vatandaşın bu atkıları PKK işareti sanıp tepki gösterdiğini düşünüyorum. Peki, Valilik Kürdistan yazısı ve işaretlerin Kuzey Irak’a ait olduğunu bile bile nasıl olur da böyle bir duyuru yapar? Bizim yurttaşlarımız bayrağımızı başka bir ülkede taşıyamaz mı, taşımaz mı?” diye konuştu.

ÇOCUKLA PROVOKASYON YAPTILAR

Trabzon’un Çaykara İlçesi Uzungöl Mahallesi’nde Iraklı turistlerin Kürdistan yazılı kaşkolla göl kenarında fotoğraf çektirmesi halkı öfkelendirdi. Olayda 9 kişi sınır dışı edilirken, daha sonra ortaya çıkan yeni fotoğraflarda ise turist görünümlü provokatörlerin çocukları kullanarak kaşkol açtıkları görüldü.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Irak’ın kuzeyinden Trabzon’a gelen 50 kişilik turist kafilesinde bulunan 2 kişinin boynunda sözde ‘Kürdistan” yazılı atkıyı gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Karşılıklı atışmalar sonrasında bölge karıştı. Olaya müdahale eden güvenlik birimleri, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, “Kuzey Irak’tan gezi amacıyla, ilimiz Çaykara/Uzungöl Mahallesine gelen gruptan 9 kişinin “Kürdistan” yazılı atkı ile fotoğraf çekinmeleri nedeniyle çıkan olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, ifadeleri alınan şahıslar sınırdışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Trabzon’um Çaykara İlçesi Uzungöl Mahallesi’nde Iraklı turistlerin Kürdistan yazılı kaşkolle göl kenarında fotoğraf çektirmesi halkı öfkelendirdi. Irak’tan Trabzon’a gelen turist kafilesinde bulunan ve Kürdistan yazılı kaşkol açan turistlere esnaf ve bölge insanı tepki gösterdi. Tepkini ardından sözlü başlayan tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü. Çıkan kavgaya jandarma ekipleri müdahale etti. Jandarmaya havaya ateş açarak öfkeli kalabalığı dağıtarak, Iraklı turistleri linç edilmekten kurtardı. Bu arada sağduyulu bazı vatandaşlar öfkeli halkı sakinleştirerek olayların büyümesini engelledi.

Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kürdistan kaşkolü açan 9 Iraklı turisti gözaltına aldı. Yaşanan olayın ardından Trabzon Valiliği’nde yapılan yazılı açıklamada, “Çaykara ilçesi Uzungöl Mahallesi’nde bugün 11.00 sularında Kuzey Irak’tan bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çekildikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır. Olaya kolluk kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilerek vatandaşlarımız sakinleştirilmiş ve durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Savcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır.” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.