Reşo yağı aynı aileden 4 kişiyi yaktı

Ardeşen’de semaveri jelle tutuşturmak isterken ölümden döndü

Rize’nin Ardeşen İlçesinde Orman İşletmede mevsimlik işçi olarak çalışan İlker Yanık (34) adlı vatandaş, ablası Mine Kabaoğlu (38) tarafından semavere tutuşturucu jel ilave edilmek istenildiği sırada meydana gelen parlama sonucu vücudunda ciddi yanıklar oluştu. Tedavisi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi devam eden Yanık’ın vücudunda 2.ve 3. derece yanıklar meydana geldiği belirtildi.

KENDİMİZİ YERDEN YERE VURMAYA BAŞLADIK

Orman İşletmede mevsimlik işçi olarak çalıştığını belirten İlker Yanık, gece vardiyasına gitmeden önce ablası Mine Kabaoğlu’na uğradığını söyledi. Yanık “Orman İşletmede gece bekçiliği yapıyorum. Arada 1-2 saat zamanım vardı, ablama uğradım.  Onlarda semaverde çay içiyorlardı.  Ben gidince çay soğumuştur diyerek altını tekrar tutuşturmak için o yakıcı jelden biraz dökmek istedi. Bende hemen yanındayım. O jelden döker dökmez bir alev patlaması oldu. Ne olduğumuzu anlamadık. Kendimizi yerden yere vurmaya başladık” dedi. Ablası ve kendisinin çok zarar gördüğünü belirten Yanık, eniştesi ve annesinin de kendilerini söndürmeye çalışırken ellerinde ciddi yanıklar meydana geldiğini söyledi. Yanık “Benim ve ablamın tedavisi devam ediyor, eniştem ve annem taburcu oldu. Son zamanlarda bu jelden yanan insan sayısı çok arttı. Ben hastanede 1 haftadır yatıyorum. Bu 1 hafta içerisinde 5-6 kişi daha geldi. Buradan yetkililere sesleniyorum, kaldırılsın, bu jele çok rahat bir şekilde ulaşılıp alınabiliyor. Ben hakkımı arayacağım ve gerekli yerlere şikâyette bulunacağım. Ciddi şekilde bir kamuoyu oluşturmak gerekiyor ki daha fazla insanın canı yanmasın” şeklinde konuştu.

KARDEŞİMİN TUTUŞTUĞUNU GÖRDÜM

Hemşire olan 38 yaşındaki Mine Kabaoğlu ise halk arasında reşo yakıtı diye bilinen bu jelin kesinlikle yasaklanması gerektiğini ifade etti. Kabaoğlu “Çaydanlığın altını jelle tutuşturmaya çalışırken birden patladı. Ben kardeşimin tutuştuğunu gördüm, kendimi fark etmedim bile, onun tişörtünü sıyırmaya çalışıyordum, daha fazla yanmasın kurtarayım dedim. Ben tam kardeşimin tişörtünü boynuna kadar çektim o ara biri beni yere yatırdı, üstümü çıkartmaya çalıştı, sen de yanıyorsun dedi. Biz neye uğradığımızı şaşırdık. Ne olur bu jel yasaklansın. Çok kolay bir şekilde özellikle mangalların yanında satılıyor. Asla bu jelin satılmaması, yasaklanması gerekir” dedi. KTÜ Tıp Fakültesi hastanesinin yanık ünitesinde görevli olan hemşire “Hastamız İlker Beyin 3.dereceden yanıkları var, yer yer 2.derecede yanıkları da var. Gördüğünüz gibi hastanın bütün vücudu sargılar içinde, dolaşım sorunu olduğu için tedavisi uzun bir zaman alacak” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.