Şoför kendine çekidüzen vermeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, dolmuşların durumu ve dolmuş şoförlerinin kılık kıyafetlerinin turizm kenti Trabzon’a yakışmadığını söyledi. Konuyu Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme taşıyan CHP’li Şahin, şoförlerin kılık kıyafetiyle ve dolmuşların eski olmasına dikkat çekerek, “Trabzon’un toplu taşıma aracı olmazsa olmazı minibüslerdir. Bu minibüsler daha önceki belediye zamanında yani taksiden minibüse çevrildiğinde bunların şartnamelerine yaş ve modeli koyulmuştu. Günümüzde bu araçlar ekonomik ömürlerini doldurdu. Siz de görüyorsunuz.  Bu araçlar Trabzon’a yakışmıyor. Bu konuda Trabzon Şoförler Odası ile bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Bu araçlar yenilensin.” şeklinde konuştu. “Sonuçta bunların plakaları astronomik rakamlarda.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, şöyle devam etti: “Trabzon’un toplu taşımasıdır bunlar. Geçenlerde mecburiyetten bir dolmuşa bindim. Şoförün sakı sakalı karışmış. Üzerinde atlet, ayağında terlik var. Burada Ulusoy’un otobüsleri var. Onlar da toplu taşıma işi yapıyorlar. Şoförlerin yakalarında isimleri, soyadları, kravatları, gömlekleri, tıraşları var. O farklı bu farklı olur mu? Buna bir kişinin müdahil olması lazım. Bu konuda vatandaşlardan bize sürekli şikâyetler geliyor. İnsanlar klima istiyor.”

TRABZON ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

CHP’li Turgay Şahin’in dolmuşlar ve şoförleriyle ilgili sözlerine katıldığını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Trabzon’da ilgili tüm kurumlarla bu konuların üzerine titizlikle gidilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Ahmet Metin Genç, “Dolmuşlarla ilgili hassasiyetinize yüzde yüz katılıyorum. Ama işin bir tarafında doğrudan alanımızda olmasa bile biz kendimizi sorumlu görerek, Büyükşehir Belediyemiz, UKOME, Şoförler Odası beraberce bu sorundan muzdarip olan vatandaşımızı rahatlatmamız lazım. Gömlek ve atlet olayı bariz bir örnek. İşe profesyonel yaklaşım lazım. Turizm şehri olan bu şehre olumlu bir intiba oluşması için o sorunları izole etmemiz lazım. Gerek tutum ve davranışlar gerekse kılık kıyafetler, bahsettiğiniz araçların şartnameye uygunluğu yönünde ciddi şekilde ele almak lazım. Bizatihi gündem yapıyorum. Oda başkanımızın da bu konuda bakış açısı olumlu olan başkanımız.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.