Son çırpınış

KTÜ Farabi Hastanesinde tedavisi devam eden pediatrik KVC ihtiyacı olan yeni doğan hasta, uçak ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine acil koduyla nakledildi. Trabzon’da çocuk kalp damar cerrahı olmadığı gerekçesiyle Konya’ya nakledilen hastanın durumu aciliyetini koruyor. Bir süre önce Trabzon'daki tek Çocuk Cerrahi Uzmanı Trabzon'dan ayrılmıştı.

ÇOCUK KALP DAMAR CERRAHİSİ UZMANI KONYA’DA BULUNDU

KTÜ Farabi Hastanesinde tedavisi devam eden pediatrik (Kardio Vasküler Cerrahi) KVC ihtiyacı olan yeni doğan hasta Trabzon’da Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmaması gerekçesiyle T.C. Sağlık Bakanlığı Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı uçak ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine nakledildi. Türkiye’de hâlihazırda az olan Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olan ve yoğun bakım yeri bulunan hastane arayışına giren İl Sağlık Müdürlüğü yakın illerden başlayarak hastane taramasında sonuç elde edemedi. Tüm ülkeye kod geçen Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün çağrısına Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden olumlu yanıt gelince yeni doğan hasta, bu hastaneye sevk edilerek tedaviye alındı. Hastanın sağlık durumu yapılacak ameliyatların ardından netlik kazanacak.

Anahtar Kelimeler:
KalpSelçukHastaneKonyaKVC
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.