STK’LAR SAMİMİ DEĞİL

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, STK’ların Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı insanlık zulmüne sessiz kalmalarını samimiyetsizle nitelendirdi.  Başkan Kurt, “AK Partinin arka bahçesi” olarak tanımladığı STK’lara, “Kudüs başka, Doğu Türkistan başka mı?” diye yüklendi.

KUDÜS BAŞKA, DOĞU TÜRKİSTAN BAŞKA MI?

Trabzon’daki STK’ların Doğu Türkistan’a ses çıkartmamasını hükümetle olan ilişkilerine bağlayan Başkan Kurt, Mavi Marmara’da da aynı durumun yaşandığını dile getirdi. STK’ların isim vermeden eleştiren Başkan Kurt, “AK Parti’nin arka bahçesi STK’lar” dediğimde bana bazı arkadaşlarımız kızdı. STK’ların Doğu Türkistan’la ilgili tek sözü çıkmaz. Niye çıkmazlar? Hükümetin Çin’le yaptığı anlaşma mıdır buna neden? STK’lar da hükümetin anlaşması bozulmasın diye ses çıkartmıyor. Mavi Marmara’da bunu yaşadık. Yine ses çıkartmadılar. Biz konuşunca da Saadet Partisi suçlanıyor. Bu STK’lar hükümetin arka bahçesi olmaktan başka ne yaparlar? İnsanlar vicdanının sesini dinler. Kudüs’e ses çıkartılıp Doğu Türkistan’a çıkartılmaması olmaz. Bu insanlık suçudur. Arap ya da Türk olması fark etmez. Zulüm ediliyor. Müslüman diye kendini tanımlayan insanlar tepki göstermeli.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
çinSTKArapSaadetTürkistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105